1.000 de elevi clujeni participă la Serbările Zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de elevi din 16 judeţe şi din Bucureşti vor participa, la sfârşitul săptămânii, la cea de-a IX-a ediţie a Serbărilor Zăpezii, eveniment care va avea loc în staţiunea Băişoara, din judeţul Cluj, iar în cadrul acestuia vor acea loc diferite concursuri.

Directorul Palatului Copiilor Cluj, Valentin Cuibus, organizatorul manifestării, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul serbărilor vor avea loc competiţii clasice de schi sau sanie, dar şi probe adaptate în cazul în care zăpada nu va fi suficientă pe pârtie.

"Vor fi peste o mie de elevi prezenţi la Serbările Zăpezii, veniţi din 16 judeţe din toată ţara, inclusiv din Bucureşti. Sunt elevi de la mai multe şcoli, dar şi de la cluburi ale copiilor. Vor avea loc concursuri de schi şi sanie - sania buclucaşă, slalom paralel, baschet pe schiuri, dar şi probe adaptate în cazul în care nu vom avea zăpadă suficientă, cum ar fi fotbal în clăpari sau alergare în saci", a spus directorul Palatului Copiilor Cluj.

În cadrul Serbărilor Zăpezii vor avea loc şi spectacole de muzică susţinute de formaţiile Palatului Copiilor, un foc de tabără şi focuri de artificii.

Pentru a evita problemele legate de lipsa zăpezii, conducerea Palatului Copiilor intenţionează achiziţionarea a două tunuri de zăpadă pentru anul viitor.

"În 2010, vom achiziţiona două tunuri de zăpadă la 25.000 de euro bucata pentru a le putea folosi începând de anul viitor, în cazul în care nu vom avea zăpadă suficientă pentru serbări", a spus Cuibus.

Bugetul Serbărilor Zăpezii va fi de circa 80.000 de lei, sumele urmând să fie acoperite din bugetul Ministerului Educaţiei, al Consiliului Judeţean Cluj şi al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite