Un octogenar a dat foc la casă. Bătrânul a adormit uitând uşa sobei deschisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au luptat 3 ore cu flăcările Foto: Arhivă Adevărul
Pompierii au luptat 3 ore cu flăcările Foto: Arhivă Adevărul

Un octogenar, beat criţă, a fost la un pas să ardă de viu, după ce adormit şi a uitat uşa sobei deschisă. Jarul a căzut pe covor şi a aprins toată casă. Din fericire, bătrânul a scăpat cu viaţă, dar a rămas fără acoperiş deasupra capului.

Pompierii din Budeşti au fost alertaţi să intervină joi seară, la ora 22.36, pe raza localităţii Buciumeni. Mai bine de trei ore, militarii au luptat cu flăcările ce cuprinseseră toată gospodăria. Valoarea pagubelor făcute de foc se ridică la 35.000 de lei, pompierii reuşind să limiteze extinderea flăcărilor şi la locuinţele vecine.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul acoperişului locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. Potrivit primelor cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, Pavel C., în vârstă de 82 de ani, care, fiind în stare de ebrietate, a lăsat uşa sobei deschisă. Jarul a căzut pe covor, iar flăcările s-au extins şi la lemnele dezopitate lângă sobă.

Intervenţie de peste 3 ore

Un echipaj din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a acţionat pentru stingerea focului timp de 3 ore şi 15 minute. Cu toate acestea, focul a făcut scrum o parte din acopriş, grinzi de lemn şi astereala confecţionată din scândură, acoperită cu ţiglă, aparatură electrocasnică şi elemente de mobilier de la nivelul bucătăriei şi 50 de kg de materiale textile. În urmă cu câteva zile, o gospodărie din comuna Ileana s-a aprins ca o torţă, după ce un necunoscu a incendiat căpiţele cu plante furajere.

Vă recomandăm şi:

FOTO Incendiu. 30 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de foc la Tăriceni

Zece tone de paie, incendiate intenţionat în comuna Ileana

Incendiu la un spital din Japonia: zece persoane au murit

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite