Un bărbat, dat dispărut în apele Borcei, căutat de 2 zile de scafandri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căutări fără niciun rezultat FOTO Facebook/ISU Călăraşi
Căutări fără niciun rezultat FOTO Facebook/ISU Călăraşi

De două zile, pompierii militari călărăşeni împreună cu scafandrii de la I.S.U. B-IF caută trupul unui bărbat de 47 ani despre care există informaţii că s-ar fi înecat în noaptea de 14 august, în apele Braţului Borcei, în dreptul localităţii Dichiseni.

Echipaje specializate de căutare salvare ale pompierilor călărăşeni împreună cu un echipaj de scafandri de la I.S.U. B-IF au început căutările imediat cum a fost anunţă dispariţia bărbatului. S-a intervenit atât noaptea trecută în intervalul orar 00.00 – 02.00, cât şi pe parcursul zilei de sâmbătă, începând cu ora 08.00, cu bărci cu motor şi echipamentele specifice de căutare.

Echipajul de scafandrii de la Detaşamentul Special de Salvatori al ISU B-IF împreună cu pompierii călărăşeni vor desfăşura căutări în zona indicată până la lăsarea întunericului.

Pompierii atrag atenţia că astfel de tragedii sunt frecvente la scăldat. Numai în ultimele două luni, la nivel naţional peste 30 de adulţi şi 12 copii s-au înecat.

În multe situaţii, curentul puternic, adâncimea apei şi teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. 

Condiţiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Şi persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinşi într-un curent de apă.

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranţa copilului, mai ales atunci când acesta se află în apropierea apei. Este foarte important să nu-ţi pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul tău, nu ai garanţia că ceva rău nu se poate întâmpla. Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului! Supravegheaţi permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia! Fii responsabil în preajma apei şi învaţă-ţi copilul să facă la fel!, au transmis reprezentanţii ISU Călăraşi.

Vă mai recomandăm şi:

Tragedie la scăldat. Un adolescent a fost înghiţit de apele Borcei, ce a încercat să facă băiatul

 

Tragedie la pescuit. Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, a murit înecat sub ochii amicului său

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite