Ultimul drum. Pompierul ucis de explozia de la ISU va fi înmormântat pe 29 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Avisalon, unul dintre profesioniştii ISU Călăraşi Foto:Facebook
Doru Avisalon, unul dintre profesioniştii ISU Călăraşi Foto:Facebook

Subofiţerul Doru Avisalon, de 41 de ani, expert în distrugerea muniţiilor şi fost luptător în Afganistan, răpus de explozia de la ISU Călăraşi va fi înmormântat miercuri, 29 iulie.


Colegii, prietenii şi toţi cei care l-au cunoscut îi pot aduce un ultim omagiu la locuinţa sa din strada Republicii nr.91(lângă sediul Enel), acolo unde va fi depus trupul neînsufleţit. Militarul va fi condus pe ultimul drum miercuri şi îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Eroilor de lângă Liceul Auto.

La trei zile de la explozia produsă în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Călăraşi, Doru Avisalon, unul dintre cei doi militari răniţi la locul de muncă, a murit, luni, 27 iulie. Bărbatul a sufeti vineri după-amiază, arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după ce un rezervor cu combustibil a explodat într-o magazie de la ISU Călăraşi. Timp de trei zile, Doru Avisalon a fost intubat şi ventilat mecanic, iar medicii de la Spitalul de Arşi din Capitală nu i-au dat şanse de supravieţuire. În acelaşi incident regretabil a fost rănit şi Daniel Mitran. Mai norocos, bărbatul a scăpat cu arsuri pe doar 30% din suprafaţa corpului. El este în afara oricărui pericol şi a fost supus déjà unui intervenţii chirurgicale la Spitalul de Arşi din Capitală.

Tragedia din 24 iulie

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, plt.adj.  Ovidiu Tătăranu, nenorocirea s-a produs vineri după-amiază, într-o magazie în care erau depozitaţi carburanţi, în timp ce se desfăşurau activităţi administrative. Deflagraţia a fost urmată  de  un  început  de  incendiu,  iar doi subofiţeri  au fost răniţi.

"Având în vedere faptul că, în urma nefericitului eveniment, cei doi pompieri au suferit  arsuri  de diferite grade, aceştia au fost preluaţi  şi transportaţi  pentru acordarea îngrijirilor medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Călăraşi. După  evaluarea  medicală,  din cauza rănilor grave,  s-a  luat  decizia  transportării  militarilor la  Spitalul  de  Arşi  din Capitală, unul dintre aceştia fiind în stare gravă. La acest moment, la nivelul unităţii se desfăşoară o cercetare privind cauzele şi împrejurările care au dus la producerea evenimentului", a declarat plt. Ovidiu Tătăranu. Surse din rândul anchetatorilor iau în calcul producerea unui scurtcircuit care a declanşat nenorocirea. Poliţiştii şi procurorii cercetează în ce împrejurări s-a produs tragedia şi dacă cineva se face vinovat de acest lucru.

 

Vă recomandăm şi:

Doliu la ISU Călăraşi. Subofiţerul Doru Avisalon, rănit în explozia de acum trei zile, s-a stins la Spitalul de Arşi din Capitală

Cine este pompierul rănit grav în explozia de la ISU Călăraşi. Doru Avisalon, expert în distrugerea muniţiilor, a luptat în Afganistan

Explozie puternică la sediul ISU Călăraşi, doi pompieri răniţi grav. Un rezervor cu combustibil a sărit în aer

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite