Trafic reluat în condiţii de iarnă. DN41 Olteniţa-Daia, redeschis circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii lucrează non-stop pentru reluarea circulaţiei Foto:Adevărul
Drumarii lucrează non-stop pentru reluarea circulaţiei Foto:Adevărul

Deşi încă ninge viscolit, situaţia  pe drumurile din judeţul Călăraşi începe să revină încet, încet la normal. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că joi, începând cu ora 12.00, traficul rutier a fost reluat în condiţii de iarnă pe DN41. Din cauza viscolului, acesta a fost blocat între Olteniţa(judeţul Călăraşi) şi Daia (judeţul Giurgiu).

Vremea rea a făcut ravagii în judeţul Călăraşi. Codul portocaliu de viscol a închis 7 drumuri judeţene şi unul naţional, iar poliţiştii şi jandarmii, alături de drumari, au acţionat non-stop pentru salvarea oamenilor blocaţi în nămeţi. Şi punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria, Silistra, a fost închis din cauza vremii nefavorabile. La această oră, traficul este îngreunat pe DN3 Fundulea-Călăraşi, ninsoarea şi vţntul puternic punând probleme în trafic. Se circulă în condiţii de iarnă, iar autovehiculele cu masa mai mare de 3.5 tone au interdicţie.

Probleme pe A2

Pe A2 viscolul pune în continuare probleme, iar calea unu între km 69- 71 Drajna-Călăraşi este parţial acoperită cu zăpadă afânată şi frământată de 5-6 cm pe banda de urgenţă. De asemenea, între km 69- 71-calea 2, este viscol la sol cu formare de suluri de zăpada de 20-30 cm pe banda de urgenţă. Drumarii acţionează cu 27 autoutilaje pe DN 3, DN 3A, DN 3B, DN 21, DN 31 şi pe A2. Chiar dacă judeţul Călăraşi nu se mai află sub atenţionare de cod portocaliu de vreme rea, în continuare ninge viscolit, iar vizibilitatea este redusă parţial şi sub 50 de metri. Autorităţile îi avertizează pe şoferi să nu plece la drum pe o astfel de vreme pentru că îşi riscă viaţa.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite