Şi frumoasă, şi deşteaptă. Ea este Andra Mândru, eleva de 10 la bac, îndrăgostită iremediabil de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra Mândru de la liceul "Mihai Eminescu" a trecut examenul cu notă maximă Foto:Facebook
Andra Mândru de la liceul "Mihai Eminescu" a trecut examenul cu notă maximă Foto:Facebook

Performanţă remarcabilă la bacalaureat! Cinci elevi din judeţul Călăraşi au reuşit să promoveze cu medie maximă examenul. Andra Mândru de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Călăraşi este una dintre elevele cu care ne mândrim. Olimpică şi şefă de promoţie în anii de gimnaziu, Andra doreşte să devină studentă la matematică, iar visul său este să devină dascăl.


Media 10 de la bac este rezultatul unei munci intense, dublată de ambiţie şi de multe sacrificii. Andra recunoaşte că de multe ori a exagerat cu pregătirea şi a renunţat la relaxare alături de prieteni. Motivaţia a fost însă mai puternică decât orice ispită. Şi-a dorit întotdeauna să fie prima şi nu a făcut compromisuri de niciun fel, iar reuşita de la bacalaureat este cea mai mare bucurie pe care a trăit-o.

“Înseamnă că toată munca mea a fost răsplatită pe masură şi nu pot decat să fiu mandră de mine. Mi-am urmat visul de a obţine calificative cât mai mari, cu tenacitate. Într-adevăr, este o performanţă care a necesitat multe sacrificii din partea mea. M-am pregătit intens pe parcursul celor 4 ani de liceu pentru examenul maturităţii. De multe ori am exagerat cu orele de studiu şi am renunţat la timpul petrecut cu prietenii, la relaxare, la orice altă activitate care mi-ar fi putut periclita dorinţa de a obtine rezultate excelente”, spune adolescenta.

Familia, sprijinul de bază

Reuşita de la examenul de bacalaureat a emoţionat-o atât pe ea, cât şi pe părinţii săi care au sprijinit-o întotdeauna necondiţionat. “ M-au ambiţionat prin încrederea pe care şi-au manifestat-o faţă de mine. Am crescut într-o familie unită, cu multa căldură şi înţelegere, lucru care m-a ajutat în reuşitele mele”, povesteşte Andra.

De matematică s-a îndrăgostit încă din primii ani de şcoală. Nu a ratat niciodată vreun concurs sau olimpiadă. “Matematica rămâne prima iubire. Iniţial, orientarea mea era spre partea umanistă, dar odată cu intrarea la un profil real în cadrul Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” m-am orientat şi am început să îndrăgesc ştiinţele exacte, în special matematica, dar şi limba română şi engleza mi-au atras atenţia”, spune tânăra.

Meseria care aduce satisfacţii

Aşa cum era firesc, visul continuă cu matematica. Andra va merge la Facultatea de Matematică şi Informatică şi doreşte să devină profesor. “Este o meserie care îmi va aduce satisfacţie. Am început prin a-mi îndruma colegii, a le răspunde la câteva întrebări şi am realizat că este menirea mea în viaţă să le transmit şi altora cunosţintele mele, cu răbdare şi mai ales, plăcere”, a declarat Andra Mândru.

Evident, în drumul său spre success, dascăli i-au fost cel mai aproape. Spune că profesorii au avut un rol esenţial în formarea sa şi a colaborat excelent cu ei. “Dorinţa lor de a împărtăşi, precum şi dedicarea lor m-au atras spre a urma acest drum, al elevului care învaţă şi conştientizează ce este bine pentru viitorul său”, poveşteşte tânăra. Andra a fost şefă de promoţie în clasele V-VIII la Şcoala nr. 10 “Mihai Viteazul “ din Călăraşi. În perioada liceului a participat în fiecare an la Concursul Naţional de Matematică “Euclid”, unde a obţinut 4 medalii de bronz. Clasa A XII-a a încheiat-o cu media 9,96.

Relaxare: un film bun, o lectură

Se caracterizează o fire veselă, sociabilă, dar în special ambiţioasă. “Consider că determinarea mea pentru a obţine ceea ce îmi doresc mă defineşte ca om”, e de părere Andra. Chiar dacă studiul la pus mereu pe primul loc, printre picături găseşte timp şi pentru distracţie. “Sunt o fire mai liniştită. Relaxarea înseamnă plimbări în parc, timp petrecut alături de prieteni, un film bun, o excursie, lectură. Acum perioada de studiu s-a terminat şi am o stare euforică, ma simt liberă.O să mă bucur de aceasta vacanţă din plin, mai ales că s-a incheiat o perioadă importantă din viaţa mea cu bine”, a spus Andra Mândru.
 

Vă recomandăm şi:

REZULTATE BAC 2014 CĂLĂRAŞI. Cinci medii de 10 la Bacalaureat 2014

REZULTATE BAC 2014 Primele note de la Bacalaureat 2014 se afişează la avizierele liceelor. Situaţia pe judeţe

BAC 2014 Baremele de notare la geografie, biologie, chimie si la restul celor 7 materii de la Bacalaureat

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Despre adevăratul rol al şcolii, la Adevărul Liveru

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite