Sfaturi pentru vreme rea. De ce e bine să circuli cu viteză redusă şi cum eviţi deraparea pe drum aluncos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru revenirea în siguranţă din vacanţă, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să conducă prudent, în condiţiile în care este în vigoare o avertizare de ger cumplit, cu precipitaţii şi posibilitatea formării poleiului.

Poliţiştii rutieri spun că, în primul rând, trebuie să alegeţi cu grijă traseul de urmat pentru revenirea în localităţile de domiciliu, astfel încât să evitaţi rutele şi intervalele orare cu trafic intens.

De asemenea, este interzisă circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Iată câteva sfaturi care vă scutesc de neplăceri la drum:

1. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire! Este bine să aveţi în maşină racletă, perie/mătură, lopată, sac cu sare/nisip şi lanţuri.
2. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, pentru a putea opri în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare creşte dacă rulaţi pe un carosabil umed sau acoperit. Folosiţi centurile de siguranţă!
3. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Utilizaţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos!
4. Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen!
    

Vă recomandăm şi:

Razie de amploare pe drumurile din Olteniţa. Poliţia Rutieră, cu ochii pe şoferi

Imagini de coşmar de la accidentul de pe DN3. Sfârşit cumplit pentru 3 tineri: ucişi de viteză pe loc, după ce maşina în care se aflau „a zburat“ într-o basculantă

Accident de motocicletă pe şoseaua Chiciului. Cum a ucis pe loc doi tineri teribilişti viteza excesivă

Cu permisul suspendat din 2014, s-a urcat la volan şi a provocat un accident

Accident pe DN3 Bucureşti-Călăraşi cu două victime. O maşină scăpată de sub control s-a înfipt într-un copac

FOTO Accident pe DN3B, în satul Tonea. Se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-a înfipt cu maşina într-un copac

Accident cu patru victime la Plevna. Un bărbat a fost ucis pe loc de viteză, iar un altul se zbate între viaţă şi moarte

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite