Şcoala din comuna Unirea va fi renovată de către Asociaţia BookLand România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala din comuna Unirea va fi renovată FOTO Facebook/Ciprian Olteanu
Şcoala din comuna Unirea va fi renovată FOTO Facebook/Ciprian Olteanu

Şcoala Gimnazială nr.1 Unirea va fi renovată şi dotată de către Asociaţia BookLand România, care a adus un suflu nou şi în unităţile de învăţământ din comunele Sohatu şi Progresu.

Primarul localităţii Unirea, Ciprian Andrei Olteanu, a anunţat pe pagina sa de socializare că în scurt timp va începe renovarea şi dotarea şcolii din comună:

Renovăm şi dotăm şcoala din Unirea !

În octombrie 2020 am contactat 7 ONG-uri, le-am cerut ajutorul să ne furnizeze o centrală pe lemne pe care să o montăm în şcoala de la Unirea, astfel încât elevii să nu mai respire fumul greu scos de sobe şi să nu mai stea în bănci cu fesul pe cap. Din cele 7 ONG-uri, doar 3 au răspuns cererii mele şi au vrut mai multe detalii.

Din cele 3, doar asociaţia BookLand Romania a ţinut legătura cu noi, ne-a răspuns la telefoane şi a fost cu adevărat interesată de mediul în care elevii comunei Unirea învaţă.  Sunt fericit să vă anunţ că am fost selectaţi de către această asociaţie, şi avem promisiunea lor scrisă că vor renova şi dota Şcoala Gimnazială Nr.1 Unirea, a scris primarul.

Echipa BooKLand redă copiilor din mediul rural bucuria de a învăţa într-un mediu prietenos, cu dotări moderne care să facă din actul educaţional o încântare şi o experienţă de neuitat.

Educaţia trebuie să fie o necesitate şi nu un lux. Credem în forţa de schimbare în bine a societăţii noastre prin educatţa tinerilor şi credem în egalitatea în drepturi pentru toţo copiii. Am adus un suflu nou pentru şcolile din Sohatul şi |Prograsu, din judeţul Călăraşi, dotându-le cu: 3 centrale termice, 25 de calorifere, 4 uşi termopan, 4 table triptice, 30 băncuţe şcolare cu scaune, 4 dozatoare de apă potabilă, conexiuni la Internet, 14 jaluzele verticale, montaj parchet în 3 săli de curs, peste 170m2, 2 videoproiectoare cu suporturile aferente, 2 ecrane de proiecţie, material didactic: peste 555 de cărţi. Toate au fost posibile graţie partenerilor noştri, cărora le mulţumim!  Şi nu ne oprim aici. Povestea merge mai departe cu noi capitole ambiţioase: 10 şcoli renovate în 2020!, arată reprezentanţii Asociaţiei.

 Vă mai recomandăm şi:

 

Dezvăluirile teribile ale unei turiste din Cancun: „Am văzut români ţinuţi închişi într-o cuşcă de sticlă”

 

Emilian Popovici, epidemiolog: „Faptul că oamenii se vaccinează nu înseamnă că se va ajunge imediat la un număr foarte mic de infecţii“ INTERVIU

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite