REZULTATE FINALE ALEGERI 2012 Primarii aleşi, validaţi după 20 de zile de la scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2012
Alegeri locale 2012

Validarea primarilor aleşi în urma scrutinului din 10 iunie se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, după depunerea la Autoritatea Electorală Permanentă a unui raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale. În judeţul Călăraşi, cei mai mulţi dintre aleşi fac parte din Uniunea Social Liberală. Există un singur independent la Dragalina.

Validarea alegerii primarilor aleşi în urma scrutinului din 10 iunie se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, în Camera de consiliu a judecătoriei în a cărei rază teritorială se află comuna sau oraşul, de către un judecător desemnat de preşedintele judecătoriei, potrivit Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, a anunţat Mediafax.

Raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor

Demararea acestei proceduri este condiţionată de prevederea din Legea 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale care stabileşte că în termen de 15 zile de la data desfăşurării alegerilor, mandatarul financiar este obligat să depună la Autoritatea Electorală Permanentă un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale.
Rezultatul validării sau invalidării alegerii primarului se aduce la cunostinţa prefectului şi se prezintă în sedinţa de constituire a consiliului local sau, după caz, într-o sedinţă extraordinară, de către un judecator desemnat de preşedintele judecătoriei. Primarul depune jurământul în faţa consiliului local, iar cel care refuză este considerat demisionat de drept.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite