Reţea de proxeneţi, specializată în trafic de persoane şi de minori, anihilată. Macete şi pistoale, confiscate de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism,violare de domiciliu şi lipsire de libertate a fost anihilat de procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie, în urma a 12 descinderi în Bucureşti, Dâmboviţa şi Călăraşi.

Conform anchetatorilor, în cauză  există suspiciunea rezonabilă că,  în cursul lunii februarie 2018, un număr de 6 suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, la care, în perioada august 2018 – aprilie 2019, au aderat alţi 5 suspecţi, cu scopul de a comite infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Sub coordonarea liderului grupării, membrii grupului au recrutat mai multe persoane de sex feminin, minore şi majore, cu scopul de a le exploata sexual, prin obligare la practicarea prostituţiei, le-au adăpostit în apartamente închiriate pe raza municipiului Bucureşti şi le-au înlesnit acestora activitatea de prostituţie, prin gestionarea unor conturi pe site-uri de profil, obţinând sume de bani de pe urma practicării prostituţiei.

De asemenea, s-a reţinut faptul că în luna mai 2018, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla o persoană vătămată minoră,  liderul grupării a recrutat-o pe aceasta cu scopul de a o exploata sexual, iar în perioada mai 2018 – 19 septembrie 2018, a adăpostit-o pe victimă în apartamente situate în zona Dristor şi în zona Unirii din municipiul Bucureşti.

Au intrat cu forţa peste o minoră

La data de 26 septembrie 2018, în jurul orei 23.30, liderul grupului împreună cu alte persoane, au pătruns, fără drept, prin efracţie, distrugând mânerul uşii de acces, într-un apartament situat pe raza sectorului 2 din municipiul Bucureşti, unde locuia victima minoră împreună cu alte două  persoane vătămate majore.

S-a reţinut faptul că membrii grupului au lovit-o, în zona capului, cu un pistol, pe una dintre persoanele vătămate majore, iar pe victima minoră au luat-o cu forţa şi au introdus-o într-o dubă transportând-o spre o locaţie în care a fost lipsită de libertate.

Scopul urmărit de către liderul grupului, prin comiterea acestui gen de fapte a fost acela  de a o recupera pe minoră, în vederea continuării exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Pistoale şi macete

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 3 pistoale tip airsoft utilizate de către suspecţi  pentru intimidarea victimelor si persoanelor cu care se aflau in conflict, arme albe tip macete, cuţite si bastoane telescopice.

La sediul DIICOT-Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul D.C.C.O., B.C.C.O. Bucureşti, S.C.C.O. Dâmboviţa, S.C.C.O. Călăraşi

La acţiune au participat luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, au precizat reprezentanţii DIICOT.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite