Remedii naturiste pentru detoxifiere: cinci ceaiuri miraculoase care te ajută să-ţi purifici organismul
0
Doar un corp curat poate să se regenereze, să se vindece şi să asimileze substanţele nutritive din alimente. Specialiştii spun că un colon intoxicat are consecinţe nefaste asupra organismului. Cele mai la îndemână metode, alături de adoptarea unui stil de viaţă sănătos, sunt remediile naturiste. O cană de ceai face minuni în organism.
Modul de curăţare a sedimentelor din intestine este la fel de important precum îmbunătăţirea calităţii, combinării şi ordinii în care mâncăm alimentele. Numeroşi medici afirmă că 90% dintre îmbolnăviri se datorează unui colon intoxicat, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitori din ţările dezvoltate sunt afectaţi de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer. Pentru a avea un sistem imunitar puternic este necesar să eliminăm toxinele din organism, optând pentru modetode care favorizează tranzitul intestinal.
Ceaiul verde “arde” grăsimile
Dr. Daniela Stan spune că cea mai la îndemână cale pentru detoxifierea colonului este ceaiul verde.
“Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor".
Două căni pe zi din acest ceai, alături de o dietă săracă în grăsimi, reduc toxinele din colon, ajutând la detoxifierea acestuia şi o purificare a întregului organism. Dezavantajul acestui ceai este că are un conţinut relevant de cofeină, de aceea este bine să renunţi la doza zilnică de cafea, în favoarea ceaiului.
Urzica fluidifică sângele
Bogată în vitamine şi minerale urzica conţine vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B2 dar şi fier, magneziu, calciu, siliciu, clorofilă.

Urzica poate fi aşadar folosită în scop terapeutic, nu numai în prepararea unor feluri de mâncare.
"Urzica are proprietăţi antianemice, remineralizante, hemostatice şi echilibrează sistemul de apărare al organismului, sistemul imunitar şi luptă împotriva anemiei”, spune dr. Cătălin Luca.
Urzica activează procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor şi trombocitelor; fluidifică sângele şi scade glucoza în sânge. Urzica uscată (administrată sub formă de ceai sau pulbere) ajută la subţierea sângelui, scăzând astfel tensiunea şi mărind fluxul sangvin. De asemenea, urzica poate fi folosita contra tromboflebitei şi a trombozelor.
Cruşinul curăţă colonul
Un puternic aliat în detoxifierea colonului este ceaiul de cruşin sau lemn câinesc, după denumirea populară. Cunoscut şi pentru efectele benefice pe care le are în combaterea constipaţiei, ceaiul de cruşin ajută la detoxifierea colonulului, favorizând eliminarea pe cale naturală.

O cură de detoxifiere cu ceai de cruşin presupune o dietă săracă în grăsimi şi bogată în fructe şi legume, dar şi brânzeturi, iaurturi şi lactate slabe, ce au rol de a regenera flora naturală intestinală, pentru că acest ceai este un foarte puternic laxativ.
Ceaiul de anghinare
Anghinarea este o plantă medicinală care se ocupă de chimia întregului organism şi este un excelent detoxifiant. Anghinarea este o plantă cu frunze cărnoase, uşor albicioase şi floare roşu-violacee fiind recunoascută pentru beneficiile sale asupra sănătăţii în ştiinţa medicală. Ea a fost descoperită prima dată ca avand efecte medicale de către doctorul Furlenmeier care a observat scăderea colesterolului la persoanele ce consumau această planta şi sufereau de hipercolesterolemie (colesterol mărit).

Anghinarea a fost studiată ulterior şi de alţi cercetători, precum doctorul Jean Valnet, care a observat efectele anghinarei asupra secreţiei biliare, considerând această plantă a fi un puternic colagog (facilitează evacuarea sucului biliar în timpul digestiei). Bulbul florii acestei plante este comestibil, însă frunzele, cele care au cea mai mare putere curativă, se preferă a se folosi sub forma de infuzii, ceai sau tincturi.
Păpădia, efecte diuretice excelente
Sunt cunoscute efectele diuretice excelente ale păpădiei. Dacă vrei să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată din tije de păpădie. Culege şase tije de păpădie cu flori cu tot, le speli şi le tai capetele, apoi le poţi consuma proaspete, timp de două săptămâni. Regimul ajută şi în caz de gastrite, diskinezii biliare, gută, varice, ateroscleroză, diabet, litiaze biliare.

Fitioterapeuţii spun că, după acest regim, vei avea un tonus mai bun, datorită eliminării reziduurilor şi a apei în exces din corp. Pe lângă beneficiile aduse în cazul pietrelor la rinichi şi a tranzitului intestinal leneş, ceaiul de păpădie acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Acest ceai poate preveni anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Ca să beneficiezi de „puterile“ păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate.
Vă recomandăm şi: