Proiecte de modernizare pentru transformarea oraşului de pe malul Borcei. La cât se ridică investiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurarea monumentului istoric Poşta Veche, realizată cu fonduri europene FOTO Facebook/PMC
Restaurarea monumentului istoric Poşta Veche, realizată cu fonduri europene FOTO Facebook/PMC

Autorităţile locale fac bilanţul investiţiilor care vor schimba faţa Călăraşiului. Anul 2019 a însemnat, pe scurt, deschiderea a două şantiere importante de infrastructură rutieră şi pietonală - strada Griviţa şi bulevardul Nicolae Titulescu, modernizări realizate cu fonduri europene.

„Vorbim şi despre semnarea unor contracte de lucrări mult aşteptate – construcţia Pieţei Mari şi introducerea reţelei de canalizare menajeră şi pluvială în cartierul Măgureni, finalizarea lucrărilor pe trei străzi importante – Bd. Cuza Vodă, str. Muşeţelului şi str. Ştirbei Vodă, apropierea de finalizare a modernizării primelor cinci străzi din cartierul Mircea Vodă, dar şi a restaurării monumentului istoric Poşta Veche, un monument considerat ani la rândul unul al neputinţei. Am arătat că se poate şi continuăm să arătăm asta!”, este mesajul primarului Daniel Ştefan Drăgulin, postat pe pagina sa de socializare.

Anul 2019 a însemnat şi deschiderea de noi oportunităţi pentru municipiul Călăraşi. Oportunităţi de dezvoltare durabilă cu ajutorul fondurilor europene, pentru care au fost semnat contracte importante de finanţare.

“Intrăm în anul 2020 cu proiecte europene în implementare de peste 32 de milioane de euro. Ce înseamnă această sumă? Înseamnă un buget anual al municipiului Călăraşi, pe care am reuşit, aşadar, să îl obţinem din partea Comisiei Europene, pentru dezvoltarea durabilă a oraşului, mai ales în ceea ce priveşte mobilitatea urbană. Strada Bucureşti, centrul pietonal, managementul inteligent al traficului, investiţii în cartiere defavorizate, sunt obiective ale acestor proiecte cu finanţare europeană.

Avem în evaluare şi alte proiecte, pentru care suntem încrezători. Avem multe de făcut şi ştim că numai împreună le vom duce la final pe toate. Cred în voi şi în puterea voastră de a alege întotdeauna adevărul, cred în Călăraşi şi în viitorul lui! 2020 să ne găsească pe toţi sănătoşi şi mai buni! Pentru că bunătatea, indiferent de luptele politice, fie ele electorale sau nu, ar trebui să ne unească pentru viitorul acestui oraş!”, a explicat primarul Drăgulin.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite