Prognoza meteo: Ce se anunţă în weekend. Cât cresc temperaturile, când se întorc ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se îndreaptă în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock
Vremea se îndreaptă în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock

După furtunile violente care au devastat România, vremea se îndreaptă. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă că de sâmbătă, temperaturile încep să crească din nou, ir de duminică revine canicula.

Vineri, 23 iulie, vremea se mai îmbunează. Norii apar mai mult după prânz, dar nu ne aşteptăm la ploi, iar maxima va avea o valoare normală pentru această perioadă. Conform ANM, vremea va fi în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse, mai ales în zona de munte şi în regiunile extracarpatice, vor mai fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar ziua şi în est.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 20 de grade pe litoral.

În Bucureşti,cerul va fi variabil, favorabil trecător, mai ales după-amiaza, ploii de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Vremea va fi local călduroasă, sâmbătă, în vestul, sudul şi sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezii, dar cu o probabilitate mai mare în zonele de munte şi în sud-vest vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 26 şi 31 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 şi 21 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală se anunţă o maximă termică de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Iar se încălzeşte

Conform ANM, sâmbătă, 24 iulie, vremea va fi în continuare în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezii, îndeosebi în zonele de munte şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei, unde, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 şi 19 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9 grade, dar şi mai ridicate pe litoral până la 21…22 de grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 14…15 grade.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni:

Săptămâna 26 iulie – 2 august

Cu excepţia sud-estului extrem, temperaturile medii ale aerului vor avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în vest şi sud-vest. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi în zonele montane aferente. Excepţie va face nord-vestul extrem, unde regimul pluviometric va tinde către un uşor excedent, anunţă ANM.

Săptămâna 2 – 9 august

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate, local, în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepţie va face extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, unde cantităţile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 9 – 16 august

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.Cantităţile de recipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vă mai recomandăm şi:

Pont de la fermieri. Cum să recunoaştem tomatele cu chimicale: testul codiţei şi cercul alb din pulpă

Motivul pentru care elicopterul Black Hawk a aterizat în centrul Capitalei

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite