Prognoza meteo: Când loveşte România un val de aer rece. Cum va fi vremea în această primăvară şi ce regiuni vor fi afectate de ploi puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se menţine în normalul perioadei în următoarea lună, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologi e(ANM), valabilă în perioada 25 martie - 22 aprilie. Pentru duminică se anunţă vremea predominant frumoasă mai caldă decât în mod normal la această dată. De luni după-amiază, vremea se schimbă, iar un val de aer rece pătrunde în România.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-estul ţării, unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, iar în nordul Moldovei trecător va avea uşoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade. În estul Transilvaniei se va produce brumă, iar în zonele joase, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

Şi prima zi a săptămânii viitoare aduce vreme frumoasă. Valorile termice se vor menţine peste mediile climatologic specifice datei în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată la început în vestul, centrul şi nordul ţării, apoi şi în restul teritoriului. De marţi, temepraturile scad simţitor.

Prognoza lunară, emisă de ANM:

Săptămâna 25.03.2019 – 01.04.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână şi local mai coborâte, în special în zonele de munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea de vest a ţării şi apropiate de cele normale pentru această săptămână în restul teritoriului.

Săptămâna 01.04.2019 – 08.04.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile vestice, nordice şi centrale şi apropiate de mediile multianuale specifice acestei săptâmâni în celelalte zone.

Săptămâna 08.04.2019 – 15.04.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în extremitatea de vest şi de nord a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi în general apropiate mediile climatologice în restul ţării.

Săptămâna 15.04.2019 – 22.04.2019

Mediile valorilor termice se vor înscrie în limitele a ceea ce reprezintă normalul acestei săptămâni în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi cel mai probabil deficitar la nivelul întregii ţări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite