Proaspeţii absolvenţi, motivaţi să se angajeze. Statul dă o primă de 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii care îşi găsesc un loc de muncă, sprijiniţi cu bani de stat FOTO Adevărul
Tinerii care îşi găsesc un loc de muncă, sprijiniţi cu bani de stat FOTO Adevărul

Absolvenţii unei forme de învăţământ promoţia 2016 care se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi şi ulterior se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la angajare.

Conform AJOFM Călăraşi, absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la angajare.

Iată în ce condiţii se acordă primele de mobilitate şi instalare pentru absolvenţi:

1. când ocupă un loc de muncă într-o localitate aflată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de domiciliu. Astfel, 1.000 lei se acordă o singură dată de la Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj.

2. când schimbă domiciliul pentru ocuparea unui loc de muncă. Astfel, 3.500 lei se acordă o singură dată de la Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj.

Atât prima de încadrare, cât şi cele de mobilitate şi instalare se restituie integral de către angajat dacă încetează raporturile de muncă, din motive imputabile lui, într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă.

Pentru înregistrarea la AJOFM Călăraşi, absolvenţii vor depune următoarele documente: 1. actul de identitate (original şi copie);
2. adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale;
3. actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ (original şi copie).

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM Călăraşi, strada 13 Decembrie nr.12, telefon: 0242/316.542; 0242/318.376, e-mail: ajofm@cl.anofm.ro sau accesând site-ul instituţiei www.calarasi.accesibilitateajofm.ro.

Vă recomandăm şi:

În ce condiţii se acordă firmelor atestatul de întreprindere socială. Ce acte se cer

11 programe gratuite pentru şomeri. În ce meserii se obţin calificări şi ce beneficii au cursanţii

Angajări prin reţeaua EURES. Cele mai multe posturi vacante, în Marea Britanie

Locuri de muncă în străinătate. 1.313 slujbe prin reţeaua EURES, unde sunt cele mai multe posturi libere

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite