11 programe gratuite pentru şomeri. În ce meserii se obţin calificări şi ce beneficii au cursanţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna august 2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Călăraşi a demarat în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională 11 programe de formare profesională pentru toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Participanţii la aceste programe de instruite vor fi pregătiţi în mai multe meserii, printre car: ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, lucrător în comerţ - 2 cursuri, brutar, barman preparator şi frizer.

Toţi aceştia vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.  

Cei care participă la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă ase încadrează în muncă în perioada desfăşurării acestuia. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0242.318.376, interior 105 - Compartiment formare profesională.
 

Vă recomandăm şi:

Angajări prin reţeaua EURES. Cele mai multe posturi vacante, în Marea Britanie

Locuri de muncă în străinătate. 1.313 slujbe prin reţeaua EURES, unde sunt cele mai multe posturi libere

Locuri de muncă prin reţeaua Eures. Femeile de serviciu, plătite regeşte în Suedia

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 2.200 de euro brut/lună în Germania

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 11 euro pe oră în Germania

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite