Peste 82.000 de pachete de ţigări, descoperite la frontiera cu Bulgaria. Marfa era ascunsă printre haine turceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a confiscat ţigările FOTO Poliţia de Frontieră
Poliţia a confiscat ţigările FOTO Poliţia de Frontieră

Zeci de mii de pachete cu ţigări ascunse într-un camion au fost descoperite la punctul de trecere a frontierei de la Ostrov, în apropiere de Călăraşi.

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperit peste 82.300 pachete cu ţigări de contrabandă, ascunse într-un camion condus de un cetăţean bulgar. Cazul a fost preluat de către autorităţile bulgare pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun. Conform Poliţiei de Frontieră, pe 2 august, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în punctul comun de trecere a frontierei Silistra-Ostrov, pe sensul de intrare în ţară, Z.I., în vârstă de 33 de ani, conducând un camion marca DAF, înmatriculat în România. Acestea era însoţit de P.I., în vârstă de 36 de ani, ambii cetăţeni bulgari. Mijlocul de transport era încărcat cu textile din Turcia pentru o societate comercială din Ucraina.

În urma unui control amănunţit asupra încărcăturii camionului, folosind aparatura din dotarea Poliţiei de Frontieră Române şi având suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali din Bulgaria pentru desigilarea şi deschiderea camionului. Astfel, în interiorul mijlocului de transport, pe lângă marfa transportată, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, cantitatea de 82.320 pachete cu ţigări de provenienţă R. Moldova. În cadrul verificărilor preliminare, şoferul a declarat că este angajatul unei firme de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion sunt ascunse ţigări.

Ţigările, în valoare de peste 823.000 lei, au fost ridicate de către autoritatea vamală bulgară, iar în baza acordului româno-bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.     

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite