Percheziții la scandalagii de la Fundeni. Poliția Călărași a reținut 13 persoane

0
Publicat:

Polițiștii din Călărași au reținut 13 persoane implicate în scandalul de la Fundeni. La percheziții, ei au descoperit 180 kilograme de tutun mărunțit și instalații electrice improvizate.

Poliția a reținut mai mulți suspecți implicați în scandal FOTO Shutterstock
Poliția a reținut mai mulți suspecți implicați în scandal FOTO Shutterstock

Conform IPJ Călărași, polițiștii, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județele Călărași, Ilfov, precum și în municipiul București, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări, spun anchetatorii, a reieșit faptul că mai mulți bărbați ar fi comis, în public, acte de violență, tulburând ordinea și liniștea publică. Aceștia sunt acuzați că au participat, alături de alte persoane, la un scandal care a avut loc în seara de 4 octombrie 2022, în localitatea Fundeni, din județul Călărași.

Tutun mărunțit și instalații electrice improvizate

Cu ocazia celor 14 percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit 180 kilograme de tutun mărunțit, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

De asemenea, la o altă locuință s-a constatat existența unor instalații electrice improvizate, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și folosirea de instalații electrice clandestine cu scopul de a sustrage energie electrică.

Totodată, au fost efectuate demersuri pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, fiind indentificate 13 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani. Față de acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița a dispus plasarea acestora sub măsura controlului judiciar.

La descinderi au participat sute de oameni ai legii, precum și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și serviciilor pentru acțiuni speciale Călărași, Buzău, Ialomița, Constanța, Dâmbovița și Giurgiu.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite