Militarii călăraşeni, la competiţia pompierilor profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lotul sportiv de la Călăraşi Foto:ISU Călăraşi
Lotul sportiv de la Călăraşi Foto:ISU Călăraşi

Cele mai bune 4 loturi sportive de pompieri din regiune de sud-est a ţării se întrec, în aceste zile, la Tulcea pentru calificarea la faza naţională a competiţiei privind serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

În perioada 30 iulie – 1 august 2014, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea organizează faza zonală a competiţiei celor mi buni pompieri, la această etapă fiind invitate să participe militari din Ialomiţa, Tulcea, Călăraşi şi Constanţa. Călăraşenii pornesc din start cu un avantaj, ei fiind câştigători de 6 ori până acum a Cupei Cpt. Pavel Zăgănescu, un prestigios trofeu râvnit de toţi militarii.

De şase ori pe primul loc

În anul 2000 pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au urcat pentru prima oară pe podium, în 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2011 au fost tot primii, iar în ultimii doi ani, în 2012 şi 2013, au reuşit să se ocupe poziţia a doua, surclasând loturi puternice ale unor inspectorate cu tradiţie în domeniu. Anul trecut, în 2013, faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a fost susţinută în judeţul Bacău, iar lotul din Călăraşi a obţinut un onorant loc II, la doar câteva sutimi de secundă de lotul I.S.U. Bacău, care a câştigat întrecerea.

Probe în concurs

Cele 4 probe de „foc”, care compun competiţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând foarte multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând, multă îndemânare. Faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se va desfăşura în acest an la Sibiu. La faza naţională participă cele mai bune 12 loturi sportive din România.
 

Vă recomandăm şi:

Pompierii călărăşeni, în sprijinul sinistraţilor din Teleorman, loviţi de furia apelor

FOTO Ploaia torenţială a făcut ravagii la Olteniţa şi Budeşti. Pompierii au intervenit 8 ore pentru evacuarea apei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite