Micul dejun perfect: fulgii de ovăz, cel mai sănătos aliment care ţine foamea în frâu. Ce vitamine esenţiale conţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consideraţi adevărate depozite de energie, fiind ideali şi pentru copii, ajutându-i să îşi recapete forţele şi sporindu-le capacitatea de concentare, fulgii de ovăz reprezintă cea mai sănătoasă alegere la micul dejun. Specialiştii spun că au un conţinut bogat de fier şi magneziu, elemente foarte importante pentru transportul substanţelor nutritive în organism.

De asemenea, fulgii de ovăz mai conţin şi vitamina B1, esenţială pentru dezvoltarea celor mici care sporeşte capacitatea de concentrare a copiilor şi pofta de activitate. Hidraţii de carbon din compoziţia fulgilor de ovăz asigură copiilor un nivel al glicemiei constant şi înlătură pofta de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.

Fulgii de ovăz mai conţin şi proteine, importante pentru copiii aflaţi în creştere, dar şi pentru adulţi ori adolescenţi. “Fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău. De asemenea, ovăzul reduce apetitul având control asupra hormonilor foamei. În acest mod previi şi acumularea kilogramelor”, explică dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

5 motive ca să consumi fulgi

Reduc riscul de diabet. Magneziul din ovăz va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat. În combinaţie cu produsele lactate, ovăzul poate reduce cu până la 50% riscul de diabet, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

Previn cancerul de sân. În special la menopauză, femeile au nevoie de fibre din cereale integrale pentru a reduce riscul de cancer mamar. Studiile indică faptul că femeile care consumă ovăz înainte de instalarea menopauzei au cu 41% mai puţine riscuri să se îmbolnăvescă de cancer de sân.

Cel mai bun laxativ. Conţinutul bogat de fibre ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative.

Controlează tensiunea arterială. Prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigaşul” numărul 1 la nivel mondial.

Sistem imunitar mai puternic. Prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, sistemul imunitar se întăreşte. De asemenea, se reduce în mod natural stresul oxidativ, vinovat de creşterea transaminazelor, factor de risc major al apariţiei ficatului gras.
 

Vă recomandăm şi:

Fructele care distrug toxinele. Substanţa uimitoare din struguri, considerată de specialişti cel mai puternic antioxidant

Planta minune care ne scapă de otrăvurile zilnice. Brusturele, cel mai eficient remediu pentru detoxifiere

3 alimente-medicament care te scapă de oftalmolog. Ce minuni fac betacarotenul şi luteina din farfurie pentru ochi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite