Lecţie de civism de la o elevă în clasa a II-a. Cum a returnat o fetiţă de 9 ani o borsetă găsită pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva model a fost lăudată în faţa colegilor Foto:IPJ Călăraşi
Eleva model a fost lăudată în faţa colegilor Foto:IPJ Călăraşi

Exemplu de spirit civic oferit de o fetită în vârstă de 9 ani. O elevă în clasa a II-a a devenit eroul şcolii Tudor Vladimirescu din Călăraşi, după ce a găsit o borsetă pe stradă şi a înapoiat-o proprietarului intactă. Fetiţa a dus acasă obiectul care i-a ieşit în cale în timp ce se întoarcea de la şcoală, iar părinţii săi l-au căutat pe păgubit.



Marţi, 21 ianuarie, Georgiana-Elena, de 9 ani, a fost lăudată şi premiată în faţa colegilor de către bărbatul care nu spera să-şi mai recupereze actele şi obiectele personale pe care le pierduse pe 7 ianuarie.
Părinţii, anunţaţi de copilă, nu au ezitat şi l-au contactat de îndată pe proprietar, căruia i-au restituit geanta cu tot ce se afla în ea.

„Gestul acestora nu a trecut neobservat pentru poliţişti care, în cadrul unei întâlniri organizate la şcoală, la 21 ianuarie, i-au înmânat elevei o diplomă de recunoştinţă”, a anunţat IPJ Călăraşi. Impresionat de gestul copilei, şi proprietarul genţii, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Călăraşi, i-a oferit 150 de lei drept cadou. Fetiţa a fost apreciată şi de colegi, iar învăţătoarea a anunţat că-i va oferi Georgianei un ecuson distinctiv, astfel încât să servească drept exemplu pozitiv pentru toţi colegii.

 

Vă recomandăm şi:

Tinerii care au prins un hoţ, după ce a furat portofelul unui bătrân, felicitaţi de conducerea IPJ Călăraşi

Exemplu. Cum au prins doi tineri un hoţ care lăsase un bătrân fără portofel

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite