Jandarmii de la Acţiuni Speciale, testaţi în cadrul unui antrenament riscant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenamente la Jandarmeria Călăraşi FOTO IJJ Călăraşi
Antrenamente la Jandarmeria Călăraşi FOTO IJJ Călăraşi

Timp de 5 zile, militarii din Grupa de Acţiuni Speciale aparţinând Detaşamentului Mobil de Jandarmi, sub atenta supraveghere şi îndrumare a instructorului militar, maior Bogdan Aldea, din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, au desfăşurat un stagiu de pregătire profesională la sediul unităţii din Călăraşi.

Instructorul militar şi-a împărtăşit experienţa cu colegii noştri şi le-a prezentat diferite modalităţi de intervenţie, tehnici şi tactici specifice structurilor antiteroriste. Atenţia, coordonarea şi precizia sunt rezultatele a nenumărate ore de antrenament. Încrederea în partenerul tău, sprijinul echipei şi viteza de reacţie contează în orice împrejurare, mai ales în misiunile cu grad ridicat de risc. 

Transporturile speciale (de valori, de armament etc.) sunt cele mai expuse, iar luptătorii jandarmi şi-au exersat abilităţile de a folosi armamentul în cazul unui atac.

Anul acesta jandarmii au asigurat protecţia a peste 5.300 de transporturi special şi de valori. Cea mai mare valoare a unui singur transport a fost de peste 24 milioane de euro. În timpul antrenamentelor, jandarmii au executat tactici de intervenţie, trageri şi tehnici speciale de luptă.

Vă mai recomandăm şi:

Razie de amploare la Bărcăneşti. Au fost legitimate 480 de persoane

Razie în trafic. Poliţia a tras pe dreapta 164 de şoferi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite