Începe dezinsecţia. 145.000 lei, bugetul pentru două tratamente de stârpire a ţânţarilor, pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep tratamentele pentru stârpirea ţânţarilor FOTO Adevărul
Încep tratamentele pentru stârpirea ţânţarilor FOTO Adevărul

Vremea deosebit de caldă este terenul propice pentru înmulţirea coloniilor de ţânţari în Bărăgan. Ca să nu fie luate pe nepregătite, autorităţile locale au aprobat, la sfârşitul săptămânii trecute, bugetul pentru dezinsecţie.


Avertizările Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi au pus pe jar Primăria. În cadrul şedinţei de Consiliu Local a fost aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea a 145.000 lei pentru efectuarea a două tratamente de dezinsecţie, în municipiul reşedinţă de judeţ.

“Având în vedere că în prezent procedura de atribuire a contractului de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare este suspendată până la soluţionarea contestaţiei depuse asupra documentaţiei de atribuire, astfel că, până la rezolvarea situaţiei, este necesară prestarea serviciului de dezinsecţie”, se menţionează în proiect.

Inamicul nr.1

Călăraşiul, situat la Dunăre, în zone cu verdeaţă întinsă, este locul în care ţânţarii găsesc teren pentru a se înmulţi. Zika este "suspectul numărul unu" pentru explozia de cazuri de microcefalie în Brazilia - peste 4.000 de la începutul anului.

Acest virus se transmite prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti şi se pare că este periculos în cazul femeilor însărcinate, putând provoca grave malformaţii congenitale la fetuşi. Infecţia cu virusul Zika poate genera febră, erupţii cutanate, înroşirea ochilor şi dureri musculare.

''Ţânţarii Aedes se gasesc în mai multe ţări europene, în special în zona mediteraneeană, dar condiţiile climaterice actuale nu sunt propice pentru activitatea lor'', a explicat OMS, atrăgând însă atenţia că, începând din primăvară, odată cu încălzirea vremii, aceste insecte vor găsi mai multe zone de reproducere şi, prin urmare, riscul de contaminare va creşte.
 

Vă recomandîăm şi:

Deratizarea, dezinfecţia şi dezinsecţia în Capitală vor fi făcute de o firmă privată pentru 340 de milioane de lei pe opt ani

Ce este şi cum se manifestă virusul Zika

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite