FOTO Arsenalul de la Modelu, descoperit de poliţişti. Un tânăr, falsificator de carduri, arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din comuna Modelu a fost arestat, pe 31 mai, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor electronice de plată. La locuinţa suspectului, poliţiştii au găsit la percheziţie un adevărat arsenal de dispozitive electronice fabricate artizanal.

Ilegalităţile pe care le comitea Ionuţ S. au fost demascate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi. Pe 30 mai, acasă la tânăr au fost descoperite componente electronice, „guri de bancomat” din material plastic, dispozitive destinate copierii/citirii datelor de pe banda magnetică a cardurilor, carduri neinscripţionate, precum şi alte elemente şi produse folosite la fabricarea unor echipamente destinate falsificării instrumentelor de plată electronică. 

image

Poliţiştii spun că din cercetările efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi în cooperare cu ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a rezultat că suspectul a avut o activitatea complexă. De la începutul anului, bărbatul a produs şi deţinut echipamente destinate copierii datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare.

image

„Acestea au fost fabricate personal de către tânăr, folosind componente achiziţionate din diferite magazine on-line şi au fost vândute ulterior către cetăţeni străini pentru a le utiliza la copierea datelor de pe cardurile bancare”, a declarat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. Reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, tânărul a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, joi, după ce a fost prezentat Tribunalului Călăraşi.
   

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite