Fostul director de la Protecţia Copilului, destituit pentru abateri grave, a pierdut procesul cu Consiliul Judeţean. Mihai Roibu cerea să fie reangajat

0
0
Mihai Roibu a fost destituit de la conducerea DGASPC Călăraşi în 2013 FOTO Adevărul
Mihai Roibu a fost destituit de la conducerea DGASPC Călăraşi în 2013 FOTO Adevărul

Fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi, Mihai Roibu, nu mai are nicio şansă să revină în fruntea instituţiei de unde fusese destituit după abateri repetate. Acesta a pierdut în instanţă procesul pe care îl intentase Consiliului Judeţean Călăraşi.


Roibu cerea să fie repus în drepturi şi să i se anuleze sancţiunea pe care o primise în urmă cu 3 ani. Consiliul Judeţean a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti şi a obţinut câştig de cauză. Magistraţii bucureşteni au respins recursul reclamantului (n.red. Mihai Roibu) şi au admis recursul pârâtului (n.red.Consiliul Judeţean Călăraşi). “Casează sentinţa recurată şi, în urma rejudecării: eespinge acţiunea ca nefondată. Definitivă”, au menţionat judecătorii.

Tribunalul Ialomiţa i-a dat câştig de cauză

Destituit pentru repetate abateri, fostul director executiv al DGASPC  a câştigat în luna aprilie 2016 o primă bătălie în războiul cu Consiliul Judeţean care l-a demis din funcţie la sfârşitul anului 2013.
Tribunalul Ialomiţa a desfiinţat în primă instanţă hotărârea CJ Călăraşi prin care s-a dispus demiterea lui Mihai Roibu şi obliga instituţia să-l angajeze pe acelaşi post şi acelaşi salariu, dar să-i acorde şi drepturile băneşti pe care le-ar fi primit până în prezent dacă nu era concediat.

“Dispune anularea hotărârii nr. 152/28.11.2013 emisă de pârât. Dispune înlocuirea sancţiunii disciplinare a destituirii din funcţia publică de conducere de director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Călăraşi a reclamantului cu cea a diminuării salariului reclamantului cu 10% pe o perioadă de 3 luni. Dispune reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior destituirii din funcţie. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, de la data desfacerii contractului de muncă şi până la data reintegrării efective, cu aplicarea diminuării de 10% pe o perioadă de 3 luni. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, îşi motivau judecătorii hotărârea.

Multe şi repetate reclamaţii

Roibu a intrat în atenţia  mai-marilor CJ, în 2013, după ce, pe numele său, au fost formulate mai multe reclamaţii privind abateri grave şi repetate săvârşite din fotoliul de director.
El a cumpărat prin achiziţie directă autoturisme, maşini de spălat şi maşini de uscat rufe pentru Centrele din subordine. Potrivit comisiei de specialitate care a analizat faptele, Mihai Roibu a fost acuzat de comiterea unor abateri grave de la legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, fapte comise în perioada mai 2011-mai 2012.

Încălcarea legislaţiei achiziţiilor publice

De asemenea, în urma reclamaţiilor la adresa lui Mihai Roibu a reieşit „ încălcarea legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice, precum şi nevoia recrutării personalului de specialitate. Acesta în mod nejustificat a tergiversat ocuparea funcţiei de şef serviciu achiziţii publice din cadrul DGASPC Călăraşi. În acest sens, Mihai Roibu a schimbat condiţiile de concurs înaintate de ordonatorul principal de credite cu altele contrar legislaţiei în vigoare, faptă de care  consider că se face direct responsabil”, se precizează în acelaşi document emis de CJ.

Nu-şi exercita funcţia

Membrii Comisiei mai precizează că cele mai semnificative disfuncţionalităţi în managementul organizaţional al lui Mihai Roibu, în calitatea de director executiv al DGASPC Călăraşi sunt: exercitarea insuficientă sau deloc a funcţiei de previziune; insuficienta structurare a autorităţii şi responsabilităţii pe nivelurile ierarhice ale organizaţiei, precum şi lipsa unei concepţii clare, a unei viziuni sistemice în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului informaţional.
 

Vă recomandăm şi:

Şi demis, şi fără câştig de cauză. Fostul director de la Protecţie Socială a pierdut procesul cu şefii săi

Abaterile grave şi repetate se plătesc. Mihai Roibu, directorul executiv de la Protecţia Copilului, sancţionat cu 20% din leafă

Ilegalităţi la Direcţia şi Protecţia Copilului Călăraşi, din fotoliul de director. Mihai Roibu rămâne fără 20% din leafă

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri