Ilegalităţi la Direcţia şi Protecţia Copilului Călăraşi, din fotoliul de director. Mihai Roibu rămâne fără 20% din leafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Călăraşi, Mihai Roibu, a intrat în atenţia Consiliului Judeţean(CJ), după ce, pe numele său, au fost formulate mai multe reclamaţii. Comisia de Disciplină a decis luni, 17 septembrie, sancţionarea lui Mihai Roibu cu 20% din leafa pe următoarele luni pentru abateri grave şi repetate săvârşite din fotoliul de director.

El a cumpărat prin achiziţie directă autoturisme, maşini de spălat şi maşini de uscat rufe pentru Centrele din subordine.
Potrivit comisiei de specialitate care a analizat faptele, Mihai Roibu este acuzat de comiterea unor abateri grave de la legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, fapte comise în perioada mai 2011-mai 2012. „Aşa cum reiese din materialul prezentat, apreciez că directorul executiv al DGASPC nu a respectat prevederile OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.O altă faptă ce se apreciază că reprezintă o abatere disciplinară este nerespectarea sarcinilor de serviciu date de către ordonatorul principal de credite. În acest sens, având în vedere încălcările legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice, apreciez că au fost încălcate tendenţios de către d/nul Roibu Mihai şi legislaţia în domeniul funcţiei publice”, se precizează în raportul  întocmit de Comisia de disciplină.

Abateri repetate

De asemenea, în urma reclamaţiilor la adresa lui Mihai Roibu a reieşit „ încălcarea legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice, precum şi nevoia recrutării personalului de specialitate. Acesta în mod nejustificat a tergiversat ocuparea funcţiei de şef serviciu achiziţii publice din cadrul DGASPC Călăraşi. În acest sens, Mihai Roibu a schimbat condiţiile de concurs înaintate de ordonatorul principal de credite cu altele contrar legislaţiei în vigoare, faptă de care  consider că se face direct responsabil”, se precizează în acelaşi document emis de CJ.  Membrii Comisiei mai notează că cele mai semnificative disfuncţionalităţi în managementul organizaţional al lui Mihai Roibu, în calitatea de director executiv al DGASPC Călăraşi sunt: exercitarea insuficientă sau deloc a funcţiei de previziune; insuficienta structurare a autorităţii şi responsabilităţii pe nivelurile ierarhice ale organizaţiei, precum şi lipsa unei concepţii clare, a unei viziuni sistemice în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului informaţional.

Trei case, două maşini şi terenuri

În consecinţă, Mihai Roibu, directorul DGASPC Călăraşi va lua în următoarele trei luni un salariu redus cu 20%. Acest lucru nu îl va afecta foarte mult deoarece situaţia sa materială este mai mult decât mulţumitoare. Potrivit declaraţiei de avere pe care a semnat-o în mai 2012, deţine două case, tot atâtea maşini, un apartament, dar şi terenuri agricole la Călăraşi, Ostrov şi Dragalina. Venitul anual pe care îl încasează de la DGASPC se ridică la 27.164 lei. Directorul executiv al DGASPC nu deţine colecţii de artă sau bijuterii, ci doar credite: unul în valoare de peste 13.800 de euro şi două în lei, în valoare de 50.000 şi 34.160.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite