Fonduri europene prin POR. 460 de microîntreprinderi au cerut finanţări de peste 320 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ADR Sud Muntenia a primit sute de cereri de finanţare FOTO Adevărul
ADR Sud Muntenia a primit sute de cereri de finanţare FOTO Adevărul

În perioada 27 iulie 2016 – 4 mai 2017, 460 de microîntreprinderi din regiunea Sud Muntenia au depus proiecte prin aplicaţia MySMIS pentru a solicita finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional.


Conform ADR Sud Muntenia, acest apel de proiecte a fost destinat societăţilor sau societăţilor cooperative, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, care au un număr mediu de salariaţi mai mic decât 10 şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de euro.

Bugetul alocat regiunii Sud Muntenia este de 167,071 de milioane de lei, din care prin cele 460 de proiecte au fost solicitate fonduri în valoare de peste 324 de milioane de lei. Până la această dată au fost respinse în etapele de evaluare 52 de proiecte. Astfel, 408 aplicaţii de la nivelul regiunii noastre se află acum în diferite etape de evaluare, gradul de acoperire a alocării regionale atingând 173,67%.
 

Bani nerambursabili

Prin apelul de proiecte 2.1 A al POR se pot obţine fonduri europene nerambursabile între 25.000 şi 200.000 de euro, cu menţiunea că beneficiarii trebuie să asigure o contribuţie financiară de minimum 10% din cheltuielile eligibile ale contractului.

Regula de minimis a fost introdusă pentru exceptarea de la notificare a ajutoarelor de o valoare mică. Astfel, ajutoarele cu o valoare de până la 200.000 de euro, acordate unei întreprinderi pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, sunt considerate compatibile cu regulile de concurenţă pe piaţa comună. Cu ajutorul financiar POR, solicitanţii doresc să realizeze proiecte de investiţii ce vizează construirea, modernizarea sau extinderea de spaţii de producţie sau prestare de servicii, dotarea cu active corporale sau necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online.

„Până în prezent, la nivelul regiunii noastre, în cadrul apelurilor lansate în cadrul Programului Operaţional Regional s-au depus în total 576 de proiecte, prin care aplicanţii au solicitat fonduri nerambursabile europene în valoare totală de peste 1.509 milioane de lei”, spun reprezentanţii ADR Sud Muntenia.
 

Vă recomandăm şi:

Dezbatere. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în şedinţă extraordinară

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite