Focar de COVID-19 la cel mai mare spital din Bărăgan. Ce secţie a fost închisă şi câte persoane sunt infectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi. Secţia Chirurgie a fost închisă, după ce 5 cadre medicale, 4 asistente şi o infirmieră, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Conform autorităţilor sanitare, nimeni nu ştie de unde s-au îmbolnăvit cele 5 femei. "Este o perioadă dificilă, critică, aş putea spune, toate lumea revine din concediu. Nu ştim de unde s-au contaminat", a explicat Cezar Rădulescu, directorul DSP Călăraşi. De luni, 7 septembrie, secţia Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi nu mai face internări. Mai sunt pacienţi pe secţie, cu diverse afecţiuni, însă nimeni nu mai intră. Toată lumea a fost testată şi a fost realizată dezinfecţia. 

Cele 5 paciente se află în stare bună, 3 dintre ele sunt internate la Bucureşti, cu simptomatologie uşoară, iar 2 sunt izolate la domiciliu, fiind asimptomatice. De altfel, tot în urma testărilor efectuate de DSP care au loc o dată la două săptămâni,  au mai apărut un focar în municipiul Călăraşi. În noaptea de marţi spre miercuri, un alt focar a fost confirmat în municipiul Călăraşi. Este vorba despre cinci copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, de la centrul SERA care au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus. Copiii sunt în stare bună, asimpotomatici şi au fost evaluaţi la Spitalul din Olteniţa, unitate suport-COVID-19. Alte 24 de rezultate sunt aşteptate de către autorităţile sanitare pentru a se stabili dacă mai sunt persoane infectate la centrul SERA.

În judeţul Călăraşi, până ieri, 8 septembrie, fuseseră confirmate 615 îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 27 de decese.

Vă mai recomandăm şi:

Fată de 14 ani, cumpărată de un bogătaş de 50 de ani. Mama ei, de acord cu relaţia amoroasă. Minora a fost folosită de pedofil ca o amantă cu experienţă

VIDEO Momentul terifiant când un TIR scăpat de sub control spulberă gardul unei vile şi ucide o fetiţă de trei ani

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite