Elevi din Călăraşi, la dezbaterea privind proiectul Legii Învăţământului

0
0
Alexia Nica(în centrul imaginii), preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi FOTO Arhivă personală
Alexia Nica(în centrul imaginii), preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi FOTO Arhivă personală

Cele mai importante probleme din sistemul educaţional au fost dezbătute la cea de-a XXIX-a Adunare generală a Consiliului Naţional al Elevilor, care a avut loc la Râmnicu Vălcea. O delegaţie a elevilor din Călăraşi a fost prezentă la eveniment.

Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi, prin reprezentanţii săi, Alexia-Iuliana Nica, preşedinte, şi Rareş-Mihai Toma, vicepreşedinte, au participat recent la cea de a XXXIX-a Adunarea generală a Consiliului Naţional al Elevilor, găzduită la Râmnicu Vâlcea. Acest eveniment a reunit elevii reprezentanţi din întreaga ţară, la întâlnire fiind dezbătute cele mai importante probleme din sistemul educaţional.

Consiliul Naţional al Elevilor a analizat în detaliu conţinutul proiectului Legii învăţământului preuniversitar şi a întocmit un raport cu propuneri care au fost prezentate ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prezent, de asemenea, la evenimentul de la Râmnicu Vâlcea. 

Raportul va sta la baza unui set de amendamente ce vor fi înaintate oficial Ministerului Educaţiei, în perioada următoare. 

Reprezentanţii elevilor au dezbătut în cadrul Adunării generale principalele probleme ale sistemului educaţional. 

„Este necesar ca societatea actuală, părinţii, elevii şi profesorii, să facă o aducă o contribuţie semnificativa în procesul de dezvoltare al actului educaţional, responsabilă, de calitate şi de durată pentru că acesta se finalizează în calitatea intelectuală, morală, profesională şi socială a viitorilor adulţi. 

Educaţia este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea, iar noi, elevii de astăzi, avem oportunitatea de a ne implica în procesul de îmbunătăţire al educaţiei", a precizat Alexia Iuliana Nica, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

EXCLUSIV Expert în istoria Europei de Est, despre actualul război: „Putin se teme de România”

LIVE TEXT | Război în Ucraina.  „Conducerea” Crimeei a părăsit brusc peninsula. Ruşii acuză de atacurile din Crimeea o organizaţie islamistă a tătarilor, „coordonată” de Kiev

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite