Educaţie. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film

0
0
Tinerii, invitaţi la film Foto: Adevărul
Tinerii, invitaţi la film Foto: Adevărul

În ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film. Sutele de liceeni şi cadre didactice au vizionat, la Centrul Cultural Judetean Călăraşi, materialul video „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor”, în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

 Mărturiile unor tineri delincvenţi, aflaţi în executarea de pedepse cu închisoarea, prezentate în film, au fost de natură a-i face pe cei prezenţi în sală să conştientizeze că decizia şi răspunderea sunt individuale, că sunt responsabili de alegerea anturajului şi de felul în care înţeleg să facă faţă tentaţiilor. Totodată au fost prezentate şi cazurile altor tineri care, prin multă muncă şi perseverenţă, au obţinut performanţe deosebite. După discuţiile purtate cu poliţiştii, tinerii au asistat la piesa de teatru „Variaţiuni enigmatice”.

Materiale video pentru elevi

De asemenea, în şcolile din judeţ au fost proiectate astfel de materiale video şi, pe marginea mesajelor transmise, poliţiştii au luat în discuţie situaţii conflictuale şi modalitatea cea mai bună de gestionare a acestora, limitele răspunderii penale a minorilor, condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.

Mâine, 30 septembrie, dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, atenţia poliţiştilor se îndreaptă către persoanele vârstnice. La sediul IPJ Călăraşi, pensionarii vor participa la un concurs cu tema „Cel mai vigilent cetăţean”, unde vor primi sfaturi pentru reducerea victimizării din furturi din locuinţe, înşelăciuni, tâlhării în spaţii publice, furturi din buzunare. În mediul rural, poliţiştii se vor întâlni cu comunitatea locală la biserică.

Vă recomandăm şi:

Începe "Săptămâna prevenirii criminalităţii". Luptătorul Ciprian Sora, invitat la deschiderea campaniei

Şoferii vitezomani şi băuţi la volan, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 800 de sancţiuni, aplicate în 6 zile

Campanie de prevenire. Motocicliştii, sfătuiţi de poliţişti să poarte echipament adecvat şi să nu mai încalce legea

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite