ecOprovocarea a ajuns la cea de-a 8-a ediţie: Peste 60.000 de kilograme de deşeuri, reciclate în ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 8-a ediţie a programului ecOprovocarea s-a încheiat cu rezultate remarcabile pentru participanţii din 108 licee şi 38 de judeţe. 12.000 de elevi şi profesori din toată ţara şi-au unit forţele pentru a ajuta la refacerea mediul înconjurător din România în anul şcolar 2017 - 2018.

La finalul celei de-a 8-a ediţii a programului ecOprovocarea, dezvoltat de asociaţia pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus şi susţinut de City Park Mall Constanţa şi TenarisSilcotub, liceenii au desfăşurat târguri tematice pentru protecţia mediului, activităţi de igienizare, de colectare şi reciclare deşeuri, plantare şi amenajare spaţii verzi. 

În miile de ore de voluntariat din anul şcolar 2017 - 2018, elevii şi profesorii din şcolile înscrise în program au reuşit să strângă peste 1.200 de saci de deşeuri, au reciclat peste 60.000 de kilograme de deşeuri, au plantat aproape 33.000 de puieţi, dar şi aproape 8.000 de plante ornamentale şi arbuşti pe spaţiile verzi din oraşele lor. Mai mult decât atât, liceenii au reuşit să organizeze şi 176 de târguri educaţionale pentru protecţia mediului.

Echipele de elevi şi profesori care au obţinut cele mai bune rezultate la Concursul Naţional din cadrul programului ecOprovocarea vor participa la următoarea Tabără ecOprovocarea.

„În acest an şcolar, am văzut în elevii din toată ţara înscrişi în program determinare şi o dorinţă foarte mare de a schimba soarta mediului înconjurător din România. Obiectivul nostru este de a forma lideri în domeniul protejării mediului, iar liderii se formează încă de pe băncile şcolii. Activităţile pe care elevii le fac pe parcursul anului şcolar în cadrul programului ecOprovocarea sunt extra-şcolare şi an de an ne bucură rezultatele şi implicarea de care elevii dau dovadă în acţiunile lor de voluntariat. Ceea ce ne dorim este să contribuim la obiectivul pentru dezvoltare durabilă stabilit de Naţiunile Unite: educaţie de calitate”, a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului „ecOprovocarea” al Asociaţiei ViitorPlus.

97.000 de ore de voluntariat

Programul ecOprovocarea a crescut şi s-a îmbunătăţit de la an la an. În cei 8 ani de activitate, liceenii şi profesorii coordonatori de echipe au adunat 97.000 de ore de voluntariat. În tot acest timp, ei au organizat 3.500 de evenimente de educaţie ecologică, au reciclat 390.000 de kilograme de deşeuri, au strâns alţi 4.700 de saci de deşeuri din natură, au amenajat spaţii verzi  şi au plantat 117.000 de puieţi. 

Programul ecOprovocarea este format din mai multe tipuri de activităţi dedicate educaţiei şi voluntariatului în privinţa mediului înconjurător: Cluburile ecOprovocarea desfăşurate în comunităţile din Călăraşi şi Zalău, Concursul Naţional, Tabăra ecOprovocarea destinată echipelor de elevi şi profesori care au avut cele mai bune rezultate în cadrul cluburilor şi a Concursului Naţional, Resursele online gratuite pentru profesori şi ecObiblioteca elevilor în care aceştia găsesc o colecţie online de documentare, clipuri motivaţionale şi inspiraţionale, flashmob-uri, desene animate, studii şi statistici.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite