Echiparea maşinii cu anvelope de iarnă, mai scumpă decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii aşteaptă să-şi monteze cauciucuri de iarnă
Şoferii aşteaptă să-şi monteze cauciucuri de iarnă

Odată cu venirea anotimpului rece, şoferii se înghesuie să-şi echipeze maşinile. Vulcanizările şi service-urile auto se întrec în oferte tentante.

Cu toate că termenul de echipare a maşinii pentru iarnă este 1 noiembrie, şoferii se grăbesc să-şi echipeze din timp autoturismele, ca să nu fie surprinşi de anotimpul rece. Comercianţii şi-au făcut din timp stocul ca să poată face faţă cererilor de pe piaţă. „Montăm anvelope de o lună. Avem în fiecare zi câte două-trei maşini“ a declarat Gheorghe Ionuţ Pană, director vânzări la un service din oraş.

Preţuri mai mari

Faţă de anul trecut, preţurile au crescut din cauza comisioanelor pe care le practică importatorii. „La plecarea din fabrică, preţurile sunt aceleaşi ca şi în 2010, numai că importatorii adaugă la valoarea iniţială anumite comisioane“, a declarat Pană. La Călăraşi se vând cauciucuri atât second-hand, dar şi noi.

Un cauciuc la mâna a doua, 100 de lei

„Nu are lumea bani, cauciucurile la mâna a doua se vând şi s-au vândut întotdeauna mai bine decât cele noi“, a adăugat Pană. Pentru un cauciuc second-hand pentru Dacia Logan românul scoate din buzunar 100 de lei, iar pentru cel nou, dublu: în jur de 220 de lei. Anul trecut, o anvelopă nouă pentru Logan se vindea cu 175 de lei.
George-Dan Mihai a plătit pentru două anvelope de iarnă noi suma de 600 de lei, „M-a costat 300 de lei cauciucul, dar calitatea este pe măsură. Trei ierni de acum înainte nu vor fi probleme“, a precizat şoferul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite