Doi bulgari, prinşi la pescuit în apropierea malului românesc. Suspecţii locuiesc la Silistra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni bulgari care pescuiau în Dunăre, la 50 de metri de malul românesc au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră. În urma verificărilor, s-a stabilit că unul dintre ei este un bărbat din Silistra care a încălcat legea în mod repetat. Mai mult decât atât, în urmă cu doi ani, de la acesta fusese confiscată o barcă, ambarcaţiune ce purta acelaşi număr de înmatriculare cu cea de ieri.



În timp ce se aflau într-o misiune de supraveghere a frontierei de stat pe direcţia km fluvial 402 – localitatea Mânăstirea, judeţul Călăraşi, poliţiştii de frontieră au observat, joi, 12 februarie, o barcă ce se apropiase foarte mult de malul românesc al fluviului Dunărea, venind din apele naţionale bulgăreşti. Ambarcaţiunea a fost rapid interceptată şi, în urma primelor verificări, s-a constatat că ocupanţii bărcii erau cetăţeni bulgari, S. Aleksandrov şi G. Petrov, ambii cu domiciliul în Silistra-Bulgaria, unul dintre ei fiind reţinut în repetate rânduri de către poliţiştii de frontieră pentru pescuit ilegal.

Poliţiştii nu au găsit unelte de pescuit interzise de lege însă, la aproximativ 300 m în aval, pe Dunăre, a fost recuperată o plasă monofilament, pe care cei doi pescari bulgari au aruncat-o în apă la vederea echipajului poliţiei de frontieră.

Două bărci cu acelaşi număr de înmatriculare

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că în custodia Serviciului Poliţiei de Frontieră Călăraşi mai exista o barcă pescărească ridicată în urmă cu doi ani de la acelaşi S. Aleksandrov, barcă ce purta acelaşi număr de înmatriculare.
Cei în cauză s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, nedeţinerea licenţei / autorizaţiei de pescuit comercial, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial. Suspecţii au fost predaţi autorităţilor bulgare în baza protocolului de readmisie încheiat între cele două state, împreună cu informarea referitoare la înmatricularea celor două bărci cu acelaşi număr.
 

Vă recomandăm şi:

Prins la pescuit electric pe braţul Borcea

FOTO Ziua internaţională a pescuitului. Care sunt cele mai căutate bălţi de la Dunăre

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite