DGASPC recrutează persoane care doresc să devină asistenţi maternali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se caută asistenţi maternali FOTO Adevărul
Se caută asistenţi maternali FOTO Adevărul

DGASPC Călăraşi continuă şi în 2020 recrutarea persoanelor care doresc să devină asistenţi maternali. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (2014-2020).

În cadrul Proiectului, în anul 2019,  ca urmare a evaluărilor au fost atestate şi angajate ca asistent maternal 20 de persoane, acestea asigurând copiilor pe care îi au în îngrijire un climat familial propice unei dezvoltări armonioase.

DGASPC Călăraşi continuă şi în anul 2020 campaniile de recrutare şi identificare de persoane care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti pentru a lua în plasament copii.

Asistenţii maternali beneficiază de un salariu de încadrare între 2.080 lei şi 2.477 lei (în funcţie de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislaţiei muncii, inclusiv indemnizaţie de hrană şi vouchere de vacanţă, iar pentru copiii din plasament se acordă lunar alocaţia de plasament în cuantum de 600/900 lei şi alocaţia de stat.

Persoanele interesate vor adresa DGASPC Călăraşi o cerere de evaluare a capacităţii lor în vederea atestării ca asistent maternal profesionist. Au prioritate în evaluare persoanele cu vârsta până la 55 de ani, care prezintă disponibilitate de a lua în plasament doi sau mai mulţi copii sau copii cu dizabilităţi/nevoi speciale.

Pentru informaţii suplimentare privind procedura de obţinere a atestatului de asistent maternal, persoanele interesate se vor adresa Serviciului Asistenţă Maternală – Management de caz pentru AMP şi copilul aflat în plasament la AMP, din cadrul D.G.A.S.P.C Călăraşi, tel. 0242/311060.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite