Descinderi la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Milioane de euro, rulate într-un circuit fictiv cu firme-fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderile au loc în Bucureşti şi 12 judeţe FOTO Adevărul
Descinderile au loc în Bucureşti şi 12 judeţe FOTO Adevărul

Zeci de percheziţii au loc miercuri dimineaţă la locuinţe şi sedii de firme într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Peste o sută de oameni ai legii au descins în Bucureşti, dar şi în 12 judeţe, printre care şi Călăraşi. Conform anchetatorilor, în Bărăgan au loc 3 percheziţii.


Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 37 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeş, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Tulcea. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Comerţ cu materiale reciclabile

În fapt, susţin anchetatorii, cei în cauză, prin intermediul a 12 societăţi, care activau în domeniul comerţului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ,,fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro. 25 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Vă recomandăm şi:

Şase suspecţi de evaziune şi spălare de bani, arestaţi preventiv. Cum a ascuns reţeaua peste 14 milioane de lei

Cum a reuşit o reţea de evazionişti "să spele" 25 milioane lei din afaceri cu materiale de construcţii. 11 suspecţi, reţinuţi

Arestaţi pentru spălare de bani. Cum au reuşit un român şi doi străini să "plimbe" 56 milioane lei prin conturile mai multor firme

Descinderi la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Afaceri şi tranzacţii ilegale cu materiale de construcţii de 3,5 milioane euro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite