"Dăruieşte naturii energia ta! " Ora Pământului, cea mai mare mişcare de mediu, sărbătorită pe 25 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 10 ani de la prima ediţie Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare mişcare de mediu din istorie, iniţiată de WWF, este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Intervalul orar rămâne acelaşi, 20.30 – 21.30, timp în care oameni şi construcţii emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice.


Anul acesta mesajul şi îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii energia ta”. “Îi invităm pe români să stingă luminile în case şi să petreacă o oră în aer liber, fie la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consume energie acasă, să dăruiască propria energie, să o investească pentru a proteja natura”, spun reprezentanţii WWF.
 
“Românii sting lumina de peste 7 ani şi se vede clar o schimbare de comportament în ultimii ani. Au devenit mult mai conştienţi de valorile naturale din jur, de pericolele la adresa lor şi nu ezită să devină activi de fiecare dată când e nevoie de implicarea lor. Dacă reuşim să transformăm acest interes dintr-unul reactiv, într-o atitudine proactivă, cu toţii vom avea de câştigat”, a declarat Magor Csibi, Director WWF România.  

La Călăraşi, autorităţile locale invită călărăşenii pe platoul din faţa Centrului Cultural Judeţean, pentru ca fiecare şi toţi laolalta să depună câte o candela aprinsă, într-un gest simbolic privind conştientizarea globală despre impactul negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice. "De asemenea, în această perioadă puteţi asista şi participa la diverse activităţi în aer liber, jocuri în natură, concursuri sau curse de ciclism, activităţi de economisire a energiei electrice, acţiuni dedicate naturii şi mediului înconjurător etc", a anunţat Primăria Călăraşi..

Earth Hour zi de zi
 
Earth Hour este momentul în care ne putem hotărî să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem duşuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decât pe dorinţe create artificial prin trucuri de marketing şi acordând mai mult loc în coşurile noastre de cumpărături produselor responsabile - tradiţionale, ecologice sau certificate FSC, ce atestă provenienţa din păduri gestionate responsabil.

Vă recomandăm şi:

Discovery Channel îşi întrerupe emisia timp de o oră pentru a sărbători Ora Pământului

Braşovul stinge luminile de Ziua Pământului

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite