Consiliul Judeţean a inaugurat DJ307 Vâlcelele-Vlad Ţepeş. Reabilitarea a costat 4,6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă a tăiat, miercuri, panglica, noului drum reabilitat care leagă localităţile Vâlcelele şi Vlad Ţepeş. DJ 307 A, o modernizare de 7, 4 kilometri  a costat 4,674 milioane de lei.

Lucrările efectuate pe sectorul de drum au fost cele pentru lărgirea carosabilului de la 3 la 6 m (cu două benzi de mers), acostamente (1 m), construire podeţe, şanţuri de pământ, amplasarea de marcaje pietonale, montare table indicatoare şi parapeţi. „Aveţi în faţă un bun exemplu: DJ 307 A – Vâlcelele – Vlad Ţepeş, o investiţie de 4,6 milioane de lei, finanţată de Consiliul Judeţean Călăraşi şi realizată de Societatea de Drumuri şi Poduri. Mă bucur să vă spun că am reuşit să atragem fonduri europene consistente. Doar până în acest moment am reuşit să atragem 172 de milioane de euro, spre deosebire de vechea administraţie, care a atras numai 30 de milioane.

Fac din nou această comparaţie pentru a sublinia faptul că, în acest moment, avem o capacitate reală de absorbţie a fondurilor europene datorită profesioniştilor de la CJ. Aceşti bani externi sunt esenţiali pentru a aduce bunăstare în judeţul nostru, iar eu am o responsabilitate faţă de călărăşeni, pentru că ei sunt cei care ne-au votat şi în faţa lor trebuie să răspundem”, a declarat la recepţia lucrărilor şeful CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

  

S-a lărgit carosabilul

Date tehnice despre lucrările efectuate pe drumul judeţean 307 A a oferit directorul general al SC DRUMURI şi PODURI, Marius Militaru. „S-au efectuat lucrări de lărgire a carosabilului de la 3, la 6 metri, ceea ce permite acum circulaţia maşinilor pe două benzi şi lucrări de acostament, pe ambele părţi ale carosabilului.

După consultări prealabile cu specialiştii, au fost construite podeţe şi şanţuri de pământ, astfel încât evităm acumularea apei de la ploi şi topirea zăpezilor şi, implicit, evităm inundarea drumului. Mai mult de jumătate dintre aceste lucrări, pe o distanţă de 4,7 kilometri, au fost efectuate în 2018, cu sprijinul Consiliului Judeţean Călăraşi. Tot cu sprijinul CJ, anul acesta, am reuşit să plombăm 193 de kilometri de drum judeţean şi să trasăm marcaje rutiere pe aproximativ 200 de kilometri de drum. Am nivelat şi pietruit 78 de kilometri de drum şi am reprofilat alţi 33 de kilometri.”

 Potrivit SC Drumuri şi Poduri, în această perioadă, se mai lucrează la modernizarea DJ 305 Valea Presnei – Gurbăneşti, DJ 305 – Fântâna Doamnei, DJ 310 – Mănăstirea Radu Negru. Lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ trei săptămâni, conform estimărilor societăţii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite