Câte firme au făcut cursuri de prim-ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi acestea sunt obligatorii şi, mai mult, pot salva vieţi, doar trei societăţi din oraş şi-au instruit angajaţii. Conform legii, societăţile comerciale au obligaţia să îi instruiască pe angajaţi pentru a şti să acorde primul ajutor, altfel, riscă amenzi de 4.000 de lei.

În acest moment, doar trei angajatori au decis săşi instruiască personalul pentru a acorda, în caz de urgenţă, primul ajutor. COMCEH SA, EuroConsult 07 şi SC Optim SRL sunt cele trei societăţi comerciale din Călăraşi care au solicitat Crucii Roşii acest curs. „Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului-ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii“, a explicat directorul Crucii Roşii, filiala Călăraşi, Aura Giurcă.

Cei care nu respectă prevederile legale riscă o amendă de 4.000 de lei. „Orice întreprindere are datoria de a cursa unul din cinci angajaţi, dacă este vorba de o întreprindere de stat, sau unul din nouă, la sosocietăţile private“, a precizat Aura Giurcă.

Citiţi mai multe amănunte despre cum puteţi oferi o mână de ajutor în ADS Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite