Călăraşi: S-au primit 12.400 doze de vaccin BCG împotriva tuberculozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) a anunţat, aseară, că va imuniza toţii copiii născuţi după 1 ianuarie 2010, care nu au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei.

Aseară, la Călăraşi au ajuns 12.400 din cele un milion de doze pe care Ministerul Sănătăţii(MS) le-a achiziţionat cu sprijinul Unicef. Începind cu data de 1 februarie 2010, maternităţile din România nu au mai avut vaccinul BCG necesar nou-născuţilor, asigurat de MS, iar în prezent majoritatea copiilor născuţi în lunile februarie-iunie 2010 nu sunt vaccinaţi împotriva tuberculozei.„La Călăraşi avem în evidenţe aproximativ 750 de copii care nu au fost imunizaţi şi chiar de astăzi începem distribuirea vaccinul în maternităţi pentru ca nou-născuţii să beneficieze de el“, a declarat dr. Camelia Truică, medic epidemilog.

Începe vaccinarea

DSP Călăraşi anunţă toţi părinţii/aparţinătorii că absolut toţi copiii născuţi după 1 ianuarie 2010, care nu au fost vaccinaţi în maternitate împotriva tuberculozei, vor fi vaccinaţi. De azi, se va realiza distribuirea de vaccin către maternităţile din judeţ pentru vaccinarea curentă a nou-născuţilor care se externează din maternităţi.„De asemenea, începând cu aceeaşi dată ne vom ocupa de organizarea vaccinării BCG a celor 750 de copii restanţieri, astfel încât în intervalul 15-30 iulie 2010 toată lumea să beneficieze de vaccin“,  a spus dr. Camelia Truică, medic epidemiolog.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite