Bătaie de cap cu voucherele sociale:„ Noi atât putem face! Să știe omul, mai așteaptă sau nu”

0
Publicat:

Bătaie de cap pentru mulți români care ar fi trebuit să primească voucherele sociale și bat la ușile instituțiilor pentru a afla care este soarta lor. Dintre autorități, aproape nimeni nu le gestionează.

Bătaie mare de cap cu voucherele sociale FOTO Adevărul
Bătaie mare de cap cu voucherele sociale FOTO Adevărul

La Călărași, problemele care apar în legătură cu cardurile sociale pentru cumpărături își găsesc o rezolvare parțială la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, pentru persoanele încadrate în grad de handicap, sau la Casa Județeană de Pensii, pentru pensionari.

Cetățenii care au dreptul la aceste carduri, dar nu le-au primit încă se pot adresa celor două instituții. Acestea, deși nu gestionează situația cardurilor sociale, îi ajută pe oameni trimițând un email la București, pentru a fi verificați în baza de date. Concret, dacă se află sau nu pe lista beneficiarilor. Atât și nimic mai mult.

Noi nu putem decât să transmitem un email mai departe și să ni se comunice dacă o anumită persoană se află sau nu pe lista celor care vor primi carduri. Nu gestionăm noi problema cardurilor sociale. Există o bază de date încrucișate- Casa Națională de Pensii, Ministerul Fondurilor Europene și ANAF-, unde se află toate informațiile necesare, unde se fac verificări privind veniturile obținute de o persoană. Dar noi nu avem acces. Ca și ajutor, noi atât putem să facem: să aflăm dacă X sau Y se află pe lista beneficiarilor. Adică, să știe omul, mai așteaptă sau nu”, au declarat surse din cadrul AJPIS Călărași.

Peste 63.000 de carduri, blocate recent

Peste 63.000 de vouchere sociale au fost blocate, după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a constatat că beneficiarii cumulau venituri de peste 1.500 de lei, a anunţat, luni, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc şi celor înregistrate din pensii. (...) La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF şi cei care cumulează venituri şi din alte surse şi depăşesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminaţi. (...) Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare şi dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm”, a arătat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite