Aprovizionarea pentru masa de Paşte. Unde găsim cele mai ieftine produse pentru mâncarea de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de miel cumpărată direct din gospodăriile ţărăneşti, mai ieftină decât cea vândut în pieţe
Carnea de miel cumpărată direct din gospodăriile ţărăneşti, mai ieftină decât cea vândut în pieţe

Pregătirile pentru sărbătorile de Paşte au intrat în linie dreaptă. Febra cumpărăturilor pentru sărbători e în toi. Cozonac, ouă roşii, miel, drob, pască, vin şi fructe. În acest zile, magazinele sunt luate cu asalt pentru procurarea ultimelor ingrediente pentru bunătăţi. Tot mai mulţi clienţi însă caută marfa ieftină şi mult mai sănătosă direct de la producători.

Deşi preţurile sunt mai mari decât în anii trecuţi, oamenii nu renunţă la pregătiri. Pentru toate aceste alimente, călărăşenii trebuie să scoată din buzunare câteva sute de lei bune. Un kilogram de carne de miel se vinde în acest an în magazinele din Călăraşi cu preţuri cuprinse între 20 şi 25 de lei. Cei care îşi fac aprovizionarea din mediul rural sunt avantajaţi. Producătorii vând cu 20 lei kilogramul de carne. Tot de aici poţi să procuri şi vinul care se vinde cu 8 lei litrul.

calarasi miei

“Întotdeauna am cumpărat necesarul pentru Paşte de la ţară. Ştiu că marfa este garantată. Doar câteva produse le luăm din magazine”, spune Elena Marinescu(70 de ani), pensionară. Gospodina a făcut un calcul sumar şi a ajuns la concluzia că pentru patru persoane, masa de Paşte îi va scoate din buzunar aproximativ 400 de lei. “ Cozonac nu mai pregătesc de câţiva ani în casă, aşa că îl cumpărăm, de-a gata, de la patiserie. Costă 12 lei bucata, este proaspăt şi delicios. Pentru fructe plătim aproximativ 30 de lei. De la ţară cumpărăm şi ouă. Sunt ecologice şi costă doar 60 de bani bucata”, a adăugat femeia.

image

În piaţa Big, tarabele sunt pline cu verdeaţă, tocmai bună de pus în drob, iar clienţii sunt aşteptaţi la cumpărături. O salată verde costă 3 lei, o legătură de ceapă sau de usturoi- 2 lei, mărarul şi pătrunjelul se vând cu 1,5 lei legătura, ridichiile costă 2 lei legătura sau 8 lei kilogramul, iar spanacul se vinde cu 10 lei. Roşiile de import şi castraveţii costă 8 lei kilogramul.

Cozonacul bio are preţ pe măsură

Produsele de patiserie pregătite în cofetării nu prea au căutare din cauza preţului piperat. Un cozonac bio ardelenesc de un kilogram şi jumătate ajunge la 50 de lei. „Desertul este făcut din lapte de vacă, ouă, multă cacao, nucă, miere, fructe confiate şi stafide. Este un deliciu şi este singura reţetă care rezistă pe piaţă de şase ani. Sper să avem clienţi şi de aceste sărbători“, spune administratorul unei cofetării.

image

Prepararea cozonacului este o adevărată artă. Patiserii lucrează 9 ore la o singură măsură, însă rezultatul este spectaculos. „Cine va cumpăra nu va regreta alegerea făcută. Deşi am o presimţire că se anunţă un Paşte extrem de sărac“, a mai spus administratorul. Reţeta cozonacului ardelenesc este adusă de la Sighetul Marmaţiei, iar cea de pască de la Vaslui. „De 20 de ani încerc să educ gustul clientului şi să-l învăţ care este simbolul Paştelui. Sper să vindem în jur de 200 de bucăţi de pască“, a spus comerciantul.
 

Vă recomandăm şi:

Din reţetele Sandei Marin: miel cu spanac la cuptor

Cele mai delicioase reţete de Paşti de la maestrul Uica Mihai: Miel fiert în bere, Mielul bandit cu praz şi Pesto de leurda

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite