Apeluri false la 112: „Cineva bate la geam sau am discuţii contradictorii cu soţia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe apeluri sunt false Foto:Arhivă Adevărul
Cele mai multe apeluri sunt false Foto:Arhivă Adevărul

Sufocaţi de apelurile false prin sistemul unic 112, poliţiştii atrag atenţia că folosirea abuzivă a acestui număr constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.


În ultima perioadă, conform informaţiilor furnizate de IPJ Călăraşi, au fost semnalate sute de cazuri pentru a căror rezolvare nu e necesară deplasarea de urgenţă a poliţiştilor la faţa locului. Iată ce au reclamat cei care au sunat la 112 şi au ţinut linia ocupată, în timp ce altcineva poate chiar avea nevoie de ajutorul poliştilor: „am discuţii contradictorii cu soţia”, „ de 3 săptămâni, cineva tot bate la geam”, „fiul refuză să-mi dea cheile de la maşină”, „o familie cu copii, se deplasează pe jos, între localităţile…”, „bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată este coborâtă pentru o perioadă prea lungă de timp”, „inundaţie la etajul superior”, „sprijin pentru alungarea din locuinţa comună a fiului pentru că are o relaţie cu o tânără, cu care nu sunt de acord”.

„Poliţiştii aduc la cunoştinţa cetăţenilor că apelarea abuzivă a Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit OUG 34/2008, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. Dacă situaţia pe care dumneavoastră vreţi să o semnalaţi nu constituie o urgenţă, vă puteţi adresa personal poliţiştilor subunităţii, secţiei rurale sau postului de poliţie pe a căror rază de competenţă aveţi domiciliul”, a precizat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Daiana Feher, fosta iubită a lui Pulhac, a sunat la 112 pentru că şi-a rupt un toc. Poliţiştii spun că ar fi fost beată

Peste 71% din apelurile la 112 sunt false. Cele mai multe sunt din Covasna, Călăraşi şi Mureş

Călăraşi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite