Alegeri locale 2016. Rezultate neoficiale ale scrutinului pentru CJ Călăraşi: liberalii au obţinut majoritatea

0
0

Alegeri locale 2016. Călăraşenii sunt chemaţi duminică, 5 iunie, la alegerile locale 2016, pentru a vota, pe lângă primari, şi consilierii locali şi judeţeni. La Călăraşi, pentru locurile din Consiliul Judeţean se bat personaje cunoscute care au mai făcut parte din administraţie, dar şi nume noi.


Conform unor informaţii, neconfirmate oficial, PNL a reuşit să obţină majoritatea în Consiliul Judeţean Călăraşi cu 16 mandate de consilieri judeţeni, urmat de PSD -12 mandate şi de ALDE- 2 mandate. La Consiliul Local, situaţia însă nu este favorabilă PNL-ului. Liberalii au obţinut doar 10 mandate (aveau nevoie de 11 pentru a avea majoritatea), PSD -8 şi PDS -3 mandate, sub umbra căruia a candidat fostul primarul al oraşului, Nicolae Dragu. Acum se pare, de acesta depinde majoritatea în CL. "Nu merit eu felicitări pentru faptul că partidul meu decide majoritatea în Consiliul Local, ci cei care m-au votat. Astfel, au împiedicat monopolul asupra deciziei deţinute de partidele mari.  Sau se vor alia împărţind prada ca-n defunctul USL", a scris Dragu pe pagina sa de socializare.

Partidul Naţional Liberal are 31 de nume pe listă pentru alegerile locale 2016, printre care şi cel al actualului primar, Daniel Ştefan Drăgulin, şi mizează să câştige 16 locuri în Consiliul Judeţean. "Ştiţi că este o practică acest lucru, ca numele candidaţilor la Primării, să fie trecute pe lista candidaţilor la Consiliul Judeţean, tocmai pentru a arăta susţinerea faţă de propunerea partidului.”, a spus Daniel Ştefan Drăgulin, candidat la Primăria Municipiului Călăraşi.

Alegeri locale 2016

Şi Partidul Social Democrat deschide lista cu 39 de propuneri pentru CJ Călăraşi la alegerile locale 2016 cu preşedintele Organizaţiei Judeţene, Dan Cristodor. Progresiştii călărăşeni au o listă cu 32 de candidaţi la alegerile locale 2016 pentru Consiliul Judeţean. Prima poziţie e ocupată de Vasile Gîdea, anchetat în 2013, alături de un poliţist de la Investigarea Fraudelor pentru o şpagă de 140.000, iar liderul interimar al partidului, deputatul Aurel Niculae se află pe locul 7.

 Vă recomandăm şi:

Alegeri locale 2016. Primarul de la Fundulea, înscris în cursa electorală pentru al patrulea mandat, declarat incompatibil de CAB

Alegeri locale 2016. Victor Ponta, la susţinerea candidaţilor PSD: " Aştept veşti bune în seara zilei de 5 iunie!"

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite