VIDEO Vremea capricioasă întârzie legumele autohtone cu cel puţin două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Legumicultorii buzoieni spun că şocul termic şi precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare din aprilie au perturbat ritmul de creştere şi dezvoltare a plantelor, fenomenul având consecinţe. Tomatele autohtone vor apărea mai târziu pe piaţă iar preţul lor ar putea fi mai mare.

Au fost compromise în primul rând plantele producătoare de seminţe şi răsadurile de tomate şi castraveţi. Serele şi solariile nu au făcut faţă temperaturilor extrem de scăzute, astfel că mulţi legumicultori au făcut focul printre rândurile cu firele de răsaduri.

Mulţi proprietari de sere şi solarii neîncălzite sunt nevoiţi să cumpere şi să planteze pentru a doua oară răsadurile pentru tomate, vinete sau castraveţi. Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău nu mai face faţă vânzărilor de material săditor.

Problemele pe care vremea capricioasă le-au produs legumicultorilor vor genera întârzierea cu aproximativ două săptămâni a legumelor autohtone şi scumpirea lor. Asta, deoarece unele culturi trebuie refăcute complet cu investiţii noi iar altele necesită tratamente costisitoare pentru revigorare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite