VIDEO Tragedie la Buzău. Un profesor a murit electrocutat, în faţa elevilor, în timpul unui experiment şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul din Buzău unde s-a întâmplat tragedia Foto Iulian Bunilă
Liceul din Buzău unde s-a întâmplat tragedia Foto Iulian Bunilă

Tragedie în această după-amiază în sala de clasă a unui liceu din Buzău. Un profesor a murit chiar în faţa elevilor în timp ce le arăta un experiment electric. Profesorul, un inginer electronist de 55 de ani, s-a electrocutat şi a fost izbit cu capul de tablă. Medicii nu l-au mai putut salva. Elevii sunt şocaţi şi vor avea nevoie de consiliere psihologică.

Ion Constantin avea 55 de ani şi era unul dintre cei mai buni dascăli care le-au predat elevilor electronica la Liceul Grigore Moisil. 

În această după-amiază el vroia să le predea elevilor de clasa a noua despre arcul electric şi să realizeze un experiment pe această temă.  

La un moment dat profesorul a atins cu mâna un aparat cu care o grupă de elevi vroia sa participe la un concurs interşcolar. În acel moment chiar s-a produs un arc electric. Supratensiunea l-a trântit la pământ pe profesorul care în cădere s-a izbit puternic cu capul de tablă. 

Copiii au anunţat imediat conducerea liceului şi ambulanţa. Medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze dar nu au mai reuşit să-l readucă la viaţă. Elevii liceului, dar şi colegii profesorului sunt şocaţi.

Elevii în faţa cărora s-a produs tragedia vor fi consiliaţi psihologic. Cazul este anchetat de Poliţie şi Parchet, dar şi de Inspectoratul teritorial de muncă, tragedia fiind încadrată ca accident de muncă.

Profesorul-inginer Ion Constantin era foarte apreciat la Liceul Grigore Moisil. 

Soţia profesorului este secretară la acelaşi liceu şi a avut nevoie de îngrijiri medicale la aflarea veştii. Medicii legişti vor stabili după autopsie dacă moartea profesorului a fost cauzată de electrocutare, de rana de la cap sau dacă profesorul a avut şi alte afecţiuni care să fi dus la dezechilibrarea sa, iar în cădere să fi atins aparatul care l-a electrocutat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite