VIDEO Sute de turişti petrec weekend-urile în staţiunea Balta Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini sunt cei care-şi pot închipui că în mijlocul câmpiei există o ministaţiune asemănătoare celor de pe litoralul românesc. În comuna Balta Albă, din judeţul Buzău, există de patru ani un complex de agrement unde turiştii pot face plajă, se pot scălda în apă sărată şi, în plus, pot face băi de nămol, numai bune pentru reumatism.

Staţiunea balneoclimaterică este situată la jumătatea distanţei dintre Râmnicu Sărat şi Brăila, pe malul lacului Balta Albă. Lacul are apă clorurată, sodică, slab magneziată şi slab sulfatată iar nămolul sapropelic de pe fundul acestuia este un important factor natural de cură, cunoscut încă din anul 1847. Principalele afecţiuni tratate aici sunt cele ale aparatului locomotor, afecţiuni dermatologice, reumatismale şi ginecologice iar nămolul de aici este folosit la fabricarea produselor Pell Amar. 

Vestea despre calităţile terapeutice s-a răspândit demult, dincolo de graniţele judeţului. Lacul cu o suprafaţă de peste o mie de de hectare este declarat rezervaţie naturală şi s-a bucurat de renume la sfârşitul secolului trecut, când rivaliza cu vestitele nămoluri de la Mangalia şi Techirghiol. 

În ministaţiunea de la Balta Albă vin şi străini. Jose de Amolina, un spaniol de 45 de ani, a venit din Barcelona, special să testeze efectele nămolului sapropelic. „Am auzit că acest nămol este bun, are multe proprietăţi terapeutice şi am zis să vin aici ca să mă tratez de reumatism. Am venit şi să văd zona aceasta şi să cunosc staţiunea”, mărturiseşte turistul spaniol. 

Din vara anului 2009, un investitor râmnicean a concesionat de la Apele Române plaja de la Balta Albă şi a transformat-o în mica staţiune care, pe lângă tratamentul cu nămol sapropelic şi băi în apă sărată, oferă multe alte servicii turistice.

Cazarea la Balta Albă se poate face într-o pensiune cu cinci camere, la preţul de 80 de lei pe noapte, dar şi în căsuţe cu trei locuri, care pot fi închiriate cu 70 de lei pe noapte. În apropierea complexului se mai află Rezervaţia Naturală Balta Amara, cu vegetaţie asemănătoare celei din Delta Dunării şi o necropolă din epoca migraţiilor, din secolele III - IV.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite