VIDEO Percheziţii de amploare, la opt depozite şi magazine din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

O amplă acţiune derulată, marţi, atât în România, cât şi în Italia, Spania, Franţa şi Ungaria, a vizat un grup organizat specializat în pescuit ilegal şi comercializarea ilicită a peştelui. Pentru depistarea traficanţilor, poliţişti din cele 5 ţări au pus în aplicare peste 150 de mandate de percheziţie domiciliară. Descinderi au avut loc şi la sediile unor firme din Buzău, care livrau către populaţie peştele adus ilegal in ţară.

Au fost confiscate 30 de tone de peşte.

Gruparea organizată, formată din sute de români, francezi, italieni şi maghiari, ar fi creat un adevărat mecanism de procurare ilegală a peştelui, din afara ţării, dar şi de transport şi comercializare în România. 

Poliţişti din cele 5 ţări au pus în aplicare, astăzi, peste 150 de mandate de percheziţie domiciliară. La acţiune au participat şi zeci de poliţişti şi jandarmi buzoieni.

Percheziţiile din judeţul Buzău au vizat opt depozite şi magazine din municipiul Buzău, unele dintre ele aflate chiar în Piaţa Centrală.

Peştii, impropii consumului, erau braconaţi din apele teritoriale ale Italiei, Spaniei şi Franţei, unde pescuitul era interzis.  Ulterior, peştii erau depozitaţi şi transportaţi fără autorizaţie sanitar-veterinară, aşa cum impune legislaţia europeană şi română în domeniu.

Aducerea în România a peştelui s-ar fi realizat prin folosirea unor documente falsificate, membrii grupării efectuând achiziţii intracomunitare, prin intermediul unor societăţi româneşti cu obiect de activitate în domeniul comercializării produselor piscicole, special înfiinţate de gruparea de traficanţi.

În urma percheziţiilor, oamenii legii din România au confiscat 30 de tone de peşte, impropriu consumului, în valoare de aproximativ 600.000 de lei.

Cu sprijinul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost distrusă întreaga cantitate de peşte confiscată.

În acest caz, s-a început urmărire penală in rem. Asta înseamnă că în acest moment, nicio persoană nu este urmărită penal, procurorii cercetând doar faptele. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite