VIDEO Elicopter MAI trimis să arunce apă peste incendiul de pădure din Breaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Aurel Lupu
Sursa Aurel Lupu

Un elicopter aflat în serviciul Ministerului Afacerilor Interne a fost trimis duminică în misiune la Breaza pentru a ajuta la stingerea incendiului de pădure pe care pompierii încearcă să-l stingă de vineri. Flăcările au izbucnit la vegetaţia uscată de pe un deal din zona satului Bădeni apoi s-au extins la coronamentul pădurii.

Incendiul din Breaza a afectat peste 20 de hectare de vegetaţie uscată şi litiera din pădurea de pini şi plopi. Fumul degajat pute fi zărit de la peste zece kilometri distanţă.

Duminică, la peste 48 de ore de la izbucnirea incendiului, acţionau pentru stingerea flăcărilor două echipaje de pompieri, mai mulţi voluntari din comună dar şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

Elicopterele din dotarea MAI, de tip Mi-17/Mi-8, care pot fi folosite să arunce apa din cer, sunt dotate cu sistem Bambi Bucket. Au câte o trapă în podea şi sunt echipate cu un cârlig susţinut în patru puncte. 

Prin trapă se face legătura dintre cârlig şi Bumby Bucket, cu un cablu metalic de 16 m. Bambi Bucket e un dispozitiv de transportat apă, cu o capacitate de 3,5 tone. Pentru a fi umplut acesta e scufundat într-un lac. Când elicopterul ajunge la incendiu, dispozitivul e activat electric şi apa e largată deasupra focarului.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite