VIDEO Cristi Bîgiu, preşedintele suspendat al CJ Buzău, şi-a anunţat demisia din conducerea forului judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi-a dat astăzi demisia din funcţia de şef al administraţiei judeţene. Bîgiu este trimis în judecată în trei dosare de corupţie. El a fost arestat anul trecut la începutul lunii decembrie după ce a fost prins în flagrant cu 50 de mii de euro şpagă într-o cutie de whisky.

UPDATE Vineri, 13 noiembrie, consilierii judeţeni sunt convocaţi în şedinţă extraordinară, începând cu ora 10.00, pentru ca din rândul lor să fie ales viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. 

Votul din Consiliu vine după ce miercuri preşedintele suspendat al instituţiei, Cristi Bîgiu, şi-a dat demisia. 

-------------

„Mi-am înaintat demisia din funcţia de preşedinte, nu am făcut-o până acum pentru că nu am vrut să fie interpretată ca o vină în dosarul în care am fost reţinut, sunt nevinovat şi sper să se dovedească asta în instanţă. Am considerat moral să-mi dau demisia după ce oamenii au cerut în stradă demisia clasei politice, demisia mea, nu mă refer aici la cei trimişi de partid cu lecţiile învăţate, ci la oamenii normali care au ieşit în stradă. Eram suspendat din funcţie şi oricum nu mă mai întorceam vreodată la şefia Consiliului Judeţean. Din respect pentru oameni am decis să-mi dau demisia acum”, a declarat Cristinel Bîgiu, după anunţarea demisiei.

Bîgiu a fost anchetat în stare de arest preventiv 5 luni şi pus mai apoi sub arest la domiciliu şi control judiciar. 

Fostul premier Victor Ponta l-a dat afară din partid şi astfel Bîgiu rămăsese fără sprijin politic. Bîgiu a câştigat mandatul de preşedinte al CJ Buzău la alegerile din luna iunie 2012 când a candidat din partea PNL. Înainte cu două luni de a fi arestat , a trecut la PSD.

Cristinel Bîgiu a mai fost trimis în judecată şi în dosarul în care fostul ministru de Interne Cristian David a fost acuzat că a luat mită 500.000 euro în campania electorală din  2008.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu fostul şef RA-APPS, Gabriel Surdu, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA după ce Surdu i-ar fi cerut baronului de Buzău să faciliteze firmei sale obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro. 

Bîgiu ar fi fost de acord şi l-ar fi sprijinit să obţină un contract de lucrări în comuna Ghergheasa, iar în schimbul intervenţiei sale, acesta a fost răsplătit cu aproape 900.000 de euro, reprezentând 8% din valoarea contractului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite