VIDEO Cascadă invadată de gunoaie. Se află în zona de munte a judeţului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Cea mai frumoasă cascadă din judeţul Buzău, situată în Masivul Podul Calului, a fost luată cu asalt de turişti în minivanacţa de Rusalii. Deşi peisajul de aici rivalizează cu zone similare din ţări cu turism avansat, vizitatorii nu se sfiesc să lase în urmă tone de gunoaie.

Cascada Pruncea – Caşoca este o cădere de apă ce măsoară 17 metri, situată pe râul Caşoca, la aproximativ 10 kilometri de Barajul Siriu. Fiind o zonă sălbatică, împădurită, cu fag, brad şi molid, turiştii o aleg în această perioadă ca alternativă la Valea Prahovei deoarece este relativ aproape de Bucureşti. 

Deşi este de o frumuseţe rară, fiind considerată cea mai frumoasă din judeţul Buzău, natura e prea puţin respectaă de către cei certaţi cu curăţenia.

În partea stângă a cascadei există o deschizătură, folosită, conform legendei, ca ascunzătoare de haiducul Gheorghilaş, fost pandur în oaştea lui Tudor Vladimirescu. Întreg bazinul pârâului Caşoca cuprinde o suprafaţă de 5.990 hectare, din care trei sferturi se găsesc pe stânga firului apei şi numai o pătrime pe dreapta.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite